28 / 03 / 2024

Merkez Bankası çıldırdı! Yatırım yapacaklar dikkat

Merkez Bankası çıldırdı! Yatırım yapacaklar dikkat

Artık faiz artırımını kesin hale getiren Merkez Bankaları arasında son olarak Avrupa Merkez Bankası'yla ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Avrupa Merkez Bankası'nın 125 baz puan faiz artırımını hesapladığı öne sürüldü.



Dünya genelinde enflasyonun kontrol edilemez boyutlara ulaşmasının ardından ülkelerin merkez bankaları da paralarını korumak adına faiz artırımlarına gidiyor. Amerikan Merkez Bankası'nın tarihi adımlarının ardından bu sefer de benzer bir haber Avrupa Merkez Bankası'ndan geldi.

ENFLASYON GÖRÜNÜMÜ İYİLEŞMEZDE EURO'DA FENA ŞEYLER OLACAK 

Avrupa Merkez Bankası’nın en şahin üyelerinden biri olan Robert Holzmann enflasyonda görünüm iyileşmezse bankanın Eylül ayına kadar 125 baz puan faiz artırması gerektiğini söyledi.

Holzmann konuya dair “Eğer enflasyon görünümü iyileşmezse ekonomiyi düzlüğe çıkarabilmek için Temmuz ayında 50 baz puanlık, Eylül ayında da 75 baz puanlık faiz artışı değerlendirilebilir” dedi. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön