20 / 04 / 2024

Dolar karşısında ne Euro, ne Sterlin, ne Yen, ne Altın tutunabiliyor. İşte nedeni!

 Dolar karşısında ne Euro, ne Sterlin, ne Yen, ne Altın tutunabiliyor. İşte nedeni!

Euro, Sterlin ve Yen hatta altın da dolar karşısında önemli ölçüde değer kaybetti. Yüksek getiri peşindeki küresel sermaye Amerika'ya yöneldi. Avrupa'nın, İngiltere'nin ve Japonya'nın durumu pek de iç açıcı değil.



Halktv.com.tr'de Barış Soydan'ın kaleme aldığı köşe yazısında dolar karşısında eriyen para birimleri ve bunun nedenleri irdelendi.  Euro'nun dolar karşısında 1'in altına gerileyerek son 20 yılın en düşük seviyesine indiği hatırlatılan yazıda, İngiliz para birimi Sterlin'in de 1985 yılından bu yana en düşük seviyeye indiği, Japon Yen'in ise son 24 yılın en düşük seviyesini gördüğü ifade edildi. Bu süreçte Mart ayında 2070 dolar olan altının ons fiyatının da 1700 dolara gerilediğine dikkat çekilirken,  ana sebebin Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz artırımları olmakla birlikte tek tek incelendiğinde farklı nedenlerin de olduğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön