24 / 04 / 2024

Dolar karşısında ne Euro, ne Sterlin, ne Yen, ne Altın tutunabiliyor. İşte nedeni!

 Dolar karşısında ne Euro, ne Sterlin, ne Yen, ne Altın tutunabiliyor. İşte nedeni!

Euro, Sterlin ve Yen hatta altın da dolar karşısında önemli ölçüde değer kaybetti. Yüksek getiri peşindeki küresel sermaye Amerika'ya yöneldi. Avrupa'nın, İngiltere'nin ve Japonya'nın durumu pek de iç açıcı değil.



Yazıda ayrıca İngiltere'nin de hem yüksek enflasyon hem de ekonomik daralma yaşadığını ve bunların da Sterline olumsuz yansıdığı kaydedilirken, Japonya'da ise 1990'lı yıllardan bu yana süregelen bir ekonomik durgunluk yaşandığı, Japon merkez banksının bunu aşmak için izlediği gevşek para politikasının de Yen'i zayıflattığı ifade edildi.

Ukrayna-Rusya savaşı başladığında 2070 dolar ile tarihi bir zirveye çıkan altının ons fiyatı ise dolar ile rekabet edemediği çünkü doların değeri yükselirken bir yandan da faiz verdiği dile getirilen yazıda altında yaşanan sert düşüşün sebebinin de küresel sermeyenin bir kısmının altından çıkıp dolara yönelmesi olduğu ifade edildi.

Selçuk geçer dolarda 2 kat artış için tarih verdi!

Dolar bugün ne kadar? 10 Eylül 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

İslam Memiş'ten dolar ve altın için bomba yorum: 'İki tarihi bir yere kaydedin'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön