23 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten dolar ve altın için bomba yorum: 'İki tarihi bir yere kaydedin'

İslam Memiş'ten dolar ve altın için bomba yorum: 'İki tarihi bir yere kaydedin'

İslam Memiş, dolar ve altın yatırımcıları için iki tarih paylaştı ve uyarılarda bulundu.



Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, YouTube hesabından yayınladığı videoda gündeme ilişkin analizlerde bulundu. 

Enflasyonun 2023'e kadar yüksek olacağını söyleyen Memiş, enflasyonla mücadelenin kolay olmayacağını savunarak dolar ve altının gidişatına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Deneyimli ekonomist, şöyle konuştu:

-Enflasyonla mücadele çok da kolay olmayacak. G20 ülkeleri arasında en yüksek enflasyon rakamı Türkiye'de. ABD son 41 yılın zirvesini gördü. Muhtemelen tekrar yüzde 8.5 seviyesi aşağısında enflasyon rakamı göreceğiz. 

-13 Eylül kıymetli (ABD enflasyonu). ABD Merkez Bankası Fed'in kararı. 21 Eylül'de Fed'in faiz kararı oldukça önemli. 

-Doların yönü açısından, yatırım pozisyonları açısından bu iki tarihi not alın. 13 Eylül, 21 Eylül, ABD enflasyon rakamları ve faiz kararı.

İslam Memiş ten dolar ve altın için bomba yorum: İki tarihi bir yere kaydedin

-Petrol geri çekildikçe dolar endeksi de geri çekiliyor. Petrolün düşmesi hem enflasyonla mücadeleyi kolaylaştırıyor hem de küresel piyasalarda riski azaltıyor. Kısa vade için tekrar 85 dolara kadar brent petrol varil fiyatında düşüş tahmin ediyorum. Dolar endeksinde de gerileme olabilir. 101-102'ye kadar devam edebilir dolar endeksi. Özellikle bu geri çekilmeler hem doların seyri hem altın ve gümüşün ons fiyatı için önemlidir. Enflasyona odaklı merkez bankaları var karşımızda. Piyasalardaki stres azalacak, doların uluslararası değerinde de geri çekilme olabilir ama doların endeksinden bahsediyorum, dolar TL değil. Altının ons fiyatından bahsediyorum, gram fiyatı değil.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön