19 / 04 / 2024

Faiz artırımı furyasında tarihi karar

 Faiz artırımı furyasında tarihi karar

Avrupa Merkez Bankası ECB tarihi bir faiz artırımı kararı vererek faizi 11 yılın en yüksek seviyesine taşıdı. Sırada Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) vereceği karar var.



Merkez bankaları bir biri ardına faiz artırırken bugün Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen faiz artışı bankanın tarihinde bir ilk oldu. Malezya Merkez Bankası 25 baz puan artışı ile faizi 2 yılın zirvesine taşırken, Kanada Merkez Bankası ise yaptığı faiz artırımı ile son 14 yılın en yüksek seviyesine, Avustralya Merkez Bankası ise 50 baz puanlık artışla politika faizini 7 yılın zirvesine çıkarmıştı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarihi bir faiz artırımı yaparak faiz oranını yüzde 1,25'e yükseltti. ECB faizi 75 baz puan artırdı. ECB'den yapılan açıklamada; bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faizin yüzde 0'dan yüzde 0,75'e, marjinal faiz oranının ise 0,75'den yüzde1,50'ye yükseltildiği bildirildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön