28 / 03 / 2024

Borsayı artık onlar yönlendiriyor! Nelere dikkat etmeli?

Borsayı artık onlar yönlendiriyor! Nelere dikkat etmeli?

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların dibi görmesinin ardından hisseler bir oranda yerli yatırımcıların alım satım işlemlerine odaklı hareket etmeye başladı. Peki, borsa düşer mi, son dönemde neler dikkat etmek gerekli?



Uzmanlara göre Borsa İstanbul’da sert bir düşüş gerçekleşmemiş olmasının asıl sebebi son zamanda yerli yatırımcıların yaşanan alternatifsizlik motivasyonu. 

Peki, bu durum ne kadar daha devam edecek? Ya da borsada hiç sert bir düşüş yaşanmayacak mı? Aslında bu bir kısmi yanılsama meselesi. Uzmanlara göre, Borsa İstanbul döviz bazında bakıldığında zaten düşmüş durumda. BİST, dolar bazında 2018 yılı Haziran ayındaki düşüşte bulduğu desteği son durumda direnç haline getirmiş, o seviyeyi kırmaya çalışıyor. 

Artık borsaya Türk Lirası bazında bakmak uzmanlara göre tam bir hata. Dolar bazında bir ralliyi tetikleyebilecek tek şey ise ne Ameri Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) politikalarında değişiklik ne de başka bir sebep.

Bu ralli tetikleyicisinin seçim senaryolarının devreye girmesi olacağı öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön