29 / 03 / 2024

Yabancı 640,8 milyon dolarlık hisse sattı

Yabancı 640,8 milyon dolarlık hisse sattı

Ağustos ayı Borsa İstanbul'da (BİST) yabancı yatırımcılar Pay Piyasalarında yaptıkları işlemlerde toplamda 640,8 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi. Ayrıca yabancı yatırımcılar, 30 Eylül haftasında piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilere göre toplamda 300 milyon dolarlık his



Haftalık verilere göre, yabancıların Borsa'da payı düşerken, Merkez Bankası rezervlerinde de düşüş yaşandı. Vatandaşın yurt içindeki döviz mevduatları da azaldı.

Gecen ay Borsa İstanbul’da (BITS) yabancı yatırımcılar pay piyasalarında yaptıkları işlemlerde toplamda 640,8 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdiler. Öte yandan yabancı yatırımcılar Eylül ayında BITS’de 32 milyar 840.6 milyon dolarlık alış ve 33 milyar 481.4 milyon dolarlık satış işlemi gerçekleştirdiler. Böylece yabancıların toplamda geçen ayki alım ve satış işlemleri 66 milyar 322 milyon dolar seviyesinde oluştu.

Öte yandan yabancıl yatırımcılar da hisse senedi satış serisi 4. haftasında. Yurt dışındaki yerleşik kişiler piyasa tutarları ve kur hareketlerinden arındırılmış verilere göre 30 Eylül haftasında toplamda 300,3 milyon dolar hisse satışı yaptılar. 23 Eylül haftasında da net 204,2 milyon dolar seviyesinde hisse senedi satan yabancı yatırımcı, böylece 9 Ekim haftasından bu yana da toplamda 551,8 milyon dolarlık satış gerçekleştirmiş oldu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön