29 / 03 / 2024

Güneysu Armatürleri 8 milyon dolarlık ihracat hedefliyor!

Güneysu Armatürleri 8 milyon dolarlık ihracat hedefliyor!

Armatür üretiminde 25 yılı geride bırakan Güneysu, yüzde 100 yerli fotoselli ürünüyle uluslar arası pazarlarda Çin ile rekabet ediyor. Güneysu, 8 milyon dolarlık ihracat hedefliyor...




Armatür üretiminde 25 yılı geride bırakan Güneysu, yüzde 100 yerli fotoselli ürünüyle uluslar arası pazarlarda Çin ile rekabet ediyor. Tamamen kendi Ar–Ge çalışmalarının neticesinde ürettikleri fotoselli armatür ile geçtiğimiz yıl Libya ve Ürdün’e ihracat gerçekleştiren Güneysu, bu yıl yaklaşık 30 ülkeye ürün gönderdi. 


2013 yılında 5 milyon dolarlık ihracata imza attıklarının bilgisini veren Güneysu Armatürleri Genel Müdürü Dursun Güneysu, “2014 yılı tamamlandığında ih racat rakamımızı 8 milyon dolara çıkarma hedefindeyiz. Kuzey Afrika ülkeleri, Fas, Tunus, Libya, Cezayir ve Mısır’da markamız ön plana çıktı. Birçok tedarikçi firma tarafından tercih edilir bir marka haline geldik. Özellikle bölgeye hakim olan Çin pazarının önüne geçmek için çaba sarf ettik. Türk malı bataryalarımızı Arap kültürüne benimsetmekte zorlandık. Ucuz ve kalite yönünden yetersiz Çin mallarının Afrika ülkelerinde yaygın olarak kullanılması bizleri yeni alternatifl er üretmeye yönlendirdi. Toplu siparişlerde Çin kalitesine inmeden ve Çin mallarının biraz üzerinde fiyatla, ikna yolları aradık. Zaman geçtikçe aradaki kalite farkını gören tedarikçi firmaların tercihi olduk. Türk mallarına güven arttı ve Türk malları pahalı fakat kalitel ürün olarak anılmaya başlandı. Calida ve Guarri olmak üzere 2 yeni marka yarattık” şeklinde konuştu. 


Ürünlerinin kesinlikle kansorejen madde içermediğini söyleyen Güneysu, “ Zamak ve kurşun karışımından meydana gelen Çin üretimi armatörler, kansorejen madde üretiyor. Bizim ürünlerimiz ise sağlığa zararlı madde üretimi yapmıyor” dedi. Fotoselli ürünlerde yerli imalat yapıp TSE sertifikası alan ilk Türk firması olduklarını vurgulayan Güneysu, “600 okula armatür tedarik ettik. Her okulda en az bin öğrenci var, arıza yapma olasılığı artıyor. Ancak şu ana kadar herhangi bir olumsuz geri dönüş almadık” ifadelerini kullandı.


Dünya


Geri Dön