26 / 04 / 2024

Yabancı 640,8 milyon dolarlık hisse sattı

Yabancı 640,8 milyon dolarlık hisse sattı

Ağustos ayı Borsa İstanbul'da (BİST) yabancı yatırımcılar Pay Piyasalarında yaptıkları işlemlerde toplamda 640,8 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi. Ayrıca yabancı yatırımcılar, 30 Eylül haftasında piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilere göre toplamda 300 milyon dolarlık his



Merkez Bankası tarafından ilan edilen verilere göre, 30 Eylül haftasında ise DİBS (Kesin Alım) satımları alımları 4,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Yurt dışında yerleşiklerin de DİBS (Ters Repo) satım toplamları 0,1 milyon dolar olurken, DİBS (Teminat) ve DİBS (Ödünç) işlemler gerçekleşmedi. Şirket borçlanma senetleri satımları da toplamda 2,6 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Yurt dışındaki yerleşik kişilerin hisse senedi stokları ise piyasa değerleri 17 milyar 583,6 milyon dolar olarak hesaplandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön