25 / 04 / 2024

 Bir yılda yüzde 669 prim yapan hisseye SPK’dan müdahale

 Bir yılda yüzde 669 prim yapan hisseye SPK’dan müdahale

Borsada manipülasyon skandalının patlak vermesinin ardından inişli çıkışlı seyir devam ederken Sermaye Piyasası Kurulu flaş bir karara imza attı. Son bir yılda yüzde 669 prim yapan Gesan hisse senedine SPK’dan tedbir kararı geldi.



Sermaye Piyasası Kurulu, son bir yıldır soluksuz yükseliş yaşayan Gesan Girişim Elektrik Sanayi hisse senedi için tedbir kararı aldı.

18 Ağustos 2021 tarihinde 18.70 liradan işlem gören senet haftanın ilk işlem gününde de tavan olarak 131 50 liradan işlem gördü. Tavan kapatan hisse senedi ile ilgili olarak akşam saatlerinde SPK’dan tedbir kararı geldi.
Konu ile ilgili olarak SPK’dan şu açıklama yapıldı:

“18 Ekim 2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 17 Kasım 2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.”

REKOR YÜKSELİŞ

Hisse senedi borsanın en çok kazandıranları arasında yer alıyor. Son bir haftada yüzde 43, bir ayda ise yüzde 102 yükselen senedin son bir yıllık primi ise yüzde 669 gibi inanılmaz bir rakam.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön