28 / 03 / 2024

Esenyurt'ta emlak sektörü 4 yılda yüzde 150 prim yaptı!

Esenyurt'ta emlak sektörü 4 yılda yüzde 150 prim yaptı!

İstanbul’un hızlı gelişen yerleşim yerlerinden Esenyurt 2018’de açılacak metro ile son 4 yılda yüzde 150 prim yaptı. Metrekare fiyatları bin 800 liradan 4 bin 500 liraya kadar yükseldi.



İstanbul’un hızlı gelişen yerleşim yerlerinden Esenyurt 2018’de açılacak metro ile son 4 yılda yüzde 150 prim yaptı. Metrekare fiyatları bin 800 liradan 4 bin 500 liraya kadar yükseldi. ÖNTÜ İcra Kurulu Başkanı Bulut, Suudi bir yatırımcıya 17 daire sattıklarını söyledi.


İstanbul’da Mahmutbey-Esenyurt arası yolculuk süresini 40 dakikaya düşürecek olan ve 2018 yılında açılması planlanan metro hattı etkisiyle şimdiden Beylikdüzü-Esenyurt bölgesi yüzde 150 prim yaptı. Bölgede 120 milyon liralık yatırımla Önay Life Residence projesini inşa eden ÖNTU Yatırım Ortaklığı’nın İcra Kurulu Başkanı Ömer Bulut, metrekarelerin bin 800 liradan 4 bin-4 bin 500 lira seviyesine kadar geldiğini söyledi.


METROYU SORUYORLAR

Bulundukları Beylikdüzü-Esenyurt bölgesi ve yeni yatırımları hakkında bilgiler veren Bulut, Önay Grup olarak ilk konut projeleri olan Esenbahçe’nin 2006’da teslim edildiğini, bunu bin üniteden oluşan Önay Garden Residence’ın takip ettiğini açıkladı. Bulut, “Biz, 2005 yılında şirketi kurduğumuzda lokasyon Beylikdüzü-Esenyurt’tu. Bu lokasyonda biz kendini ispatlamış bir firma ünvanı kazandık” dedi. Sonrasında Önay Grup ve Tuna Ev-Ofis ortaklığındaki ÖNTU Yatırım Ortaklığı’nın, İstanbul’un hızla gelişen yerleşim yerlerinden Beylikdüzü-Esenyurt’ta Önay Life Residence projesine başladığını söyleyen Ömer Bulut, bu projede yatırım değerinin 120 milyon lira olduğunu açıkladı. Buranın 465 ünite, 442 konut ve 23 ticari ünite bulunduğunu belirten Bulut, “Hedefimiz de 180 milyon ciro beklentisi. Burada 29 katlı bir konut bloğu ve 3 katlı ticari üniteler bloğu var. 30’uncu katta bir seyir terası olacak ve buradan yıldızlar izlenecek. 2018 Mayıs ayında inşallah anahtar teslimler başlayacak. Şimdiden 110 ünite satışına ulaştık” bilgilerini verdi. 


METREKARE 4.500 TL'DE

Teslim tarihlerinde Mahmutbey-Esenyurt metro hattının da açılmasının beklendiğine işaret eden Bulut, “Bize gelen müşteriler de bunu soruyor” dedi. Bölgede Önay Life Residence’ın devlet hastanesine yürüme, metroya 100 metre mesafede bulunduğuna işaret eden Ömer Bulut, bölgede metro hattıyla prim yapan gayrimenkul değerlerine ilişkin şu bilgileri verdi: “Biz, 2012 yılında proje teslim ettiğimizde metrekare fiyatları bin 800 seviyesindeydi. 2015'de arsa alırken 3 bin lira rakamlarını gördük. Metro ihalesi yapılmamıştı o zaman. Bugün, 4 bin -4 bin 500 lira seviyesinde rakam görüyoruz.”


FAİZSİZ  KONUT SATIŞI

Konut satışlarında faizsiz sistem uyguladıklarını belirten Ömer Bulut, “Biz şirket bünyesinde faizi konuşmadan 30 ay kredilendirme yapıyoruz. Satışların yüzde 99’u senetli diyebilirim” dedi. Kendisinin de projeleri olduğunu açıklayan Bulut, Yeşilköy’de kentsel dönüşüm projesine başladığını belirterek, şöyle devam etti: “Yeşilköy’de 40 dairelik bir dönüşüm projesi. Burada 32 malik vardı, hepsiyle anlaştık. Mart 2015’de yapımına başladık ve Mart 2017’de hak sahiplerine teslim edilecek.”


 Esenyurt ta emlak sektörü 4 yılda yüzde 150 prim yaptı!


SUUDİ GRUP’A BİR KAT BLOĞUNU SATTIK

Satışların yüzde 15’inin şimdiden yabancı ağırlıklı olduğunu bildiren Ömer Bulut, “Proje tamamlandığında toplam yabancıya satış yüzde 80’leri bulacak. Yani 442 konutun yüzde 80’i yabancıya olur. Talep çok fazla. Suudi bir guruba 17 daireden oluşan bir kat bloğunun tamamını sattık” açıklamasında bulundu. Yabancılarda Suudilerin yanı sıra, Kuveyt, Katar gibi Körfez alıcılarının bulunduğuna işaret eden Bulut, Afganlı ve Ürdünlü yatırımcıların da alım yaptığını bildirdi.


TAPU ALAN YABANCIYA ANINDA OTURMA İZNİ

Yerli ve yabancı yatırımcıların alım limitlerine ilişkin de bilgiler veren Ömer Bulut, “Yabancılar, bireysel bazda alım yaparken 200 bin-250 bin dolar limiti geçmiyor. Ancak blok olarak alanlar başka. Yeri yatırımcılardan beyaz yakalıların da limiti 300-400 bin TL arasında” dedi. Gayremenkul sektörü olarak Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasını beklediklerini belirten Bulut, şu bilgileri paylaştı: “Burada öne çıkan en önemli ayrıntı şu: Satış yaptığımız anda tapusunu da verdiğimiz yabancı alıcılar, oturum iznini hemen alıyor olacak. Bu sene bitmeden çıkmasını bekliyoruz.”


Karar/Hamide Hangül


Geri Dön