28 / 03 / 2024

Çekmeköy'de evler yüzde 150 prim yaptı!

Çekmeköy'de evler yüzde 150 prim yaptı!

Çekmeköy'de son 5 yıl içinde evler, ortalama yüzde 150 prim yaptı. Bu artışın nedenini CLK Türkiye Gayrimenkul Yatırım Değerleme Uzmanı Okan Karaca cevapladı. İşte o haber...



CLK Türkiye Gayrimenkul Yatırım Değerleme Uzmanı Okan Karaca, "Fiyatlar, bu yıl açılacak Çekmeköy-Üsküdar metro hattı sayesinde arttı. Ayrıca bölgeden geçen 3. Köprü bağlantı yollarının da etkisi büyük" dedi. Okan Karaca, metronun açılmasıyla fiyatların yüzde 10 daha artacağını da söyledi. 


MAHALLE MAHALLE FİYATLAR 


Çekmeköy'deki yapüaşma bölgesine göre değişiyor. Örneğin bölge merkezi, adeta bir villa bölgesi olmuş. Burada 70'e yakın villa projesi görmek mümkün. Taşdelen Mahallesi ise site ağırlıklı. Markalı konut projeleri genellikle bu bölgede. Taşdelen'de markalı projelerden ev alacaklar 350 bin ile 900 bin lira arasında değişen rakamları gözden çıkarmalı. Çekmeköy'ün merkezinde markalı bir projeden ev almak isteyen içinse fiyatlar 400 bin ile 800 bin lira arasında değişiyor. 


'NİŞANTEPE VE ÇATALMEŞE'DEN ARSA ALIN' 


Okan Karaca, arsa alacaklara Nişantepe ve Çatalmeşe'yi işaret etti. 3. Köprü bağlantı yolunun Nişantepe'den geçtiğini söyleyen Karaca, "Bölgede konut alanı imarlı arsaların metrekaresi 800 ile 1400 lira arasında. Burası kısa zamanda çok gelişecek" dedi. Çatalmeşe'de ise inşaatların hız kazandığını belirten Karaca, konut alanı imarlı arsaların metrekare fiyatlarının 1500 ile 2 bin 500 lira arasında olduğunu söyledi. Karaca'ya göre, her iki bölgeden de arsa alanlar, yakın gelecekte karlı çıkacak. 



Posta


Geri Dön