23 / 04 / 2024

Borsa için en kritik seviye! Geri sayım başladı

Borsa için en kritik seviye! Geri sayım başladı

Kazançlı bir haftayı geride bırakan Borsa İstanbul 100 Endeksi'nin yeni haftadaki tehlikeli sonuç seviyesi 3 bin 701 seviyesini görmüş oldu. Haftalık bazda ise yüzde 1,66 oranında değer kazanan Borsa İstanbul, yeni haftada kritik bir seviyeyi test edecek.



Ufuk Korcan, Dünya gazetesindeki analizinde, 18 Temmuz'da süregelen yükseliş trendinin önceki haftalarda arkasında kalan endekslerin geçtiğimiz hafta 18 Temmuz seviyesini retest ettiğini anlatım ederek yeni hafta için eleştiri düzen olarak 3 bin 701'i gösterdi.

Korcan'ın analizinde Borsa İstanbul 100 Endeksi ile alakalı eleştiri seviye için ifadeler yer aldı:

BİST 100 Endeksi haftalık grafikte geçen haftalarda 18 Temmuz 2022 haftasında başlattığı yükseliş eğilimi çizgisini retest etti. Zira önceki haftalarda bu eğilimi çizgisinin altına sarkmıştı. Endeksin yine bu eğilimi çizgisinin üzerine çıkması olası yukarı hareketlerin tekrar oluşması için teknik anlamda zemin hazırlayabilir. Bunun için ise bu hafta 3 bin 701 puan seviyesinin aşılması gerekiyor. 

Bu denemelerin başarısız olması niteliğinde ise endekste bir güç kaybı bununla beraber gelebilir. Böyle bir senaryoda ise aşağı yönlü riskler aratacağından tekrar 2 bin 900-3 bin 60 puan bandına doğru bir geri istifa riskini göz ardı etmemek gerekiyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön