19 / 04 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 17 Ekim 2022 dolar kaç lira? İşte dolardaki son durum!

Dolar bugün ne kadar? 17 Ekim 2022 dolar kaç lira? İşte dolardaki son durum!

Dolar 112,9 seviyesindeyken, euro ve dolar dengesi yüzde 0,3 değer kazancıyla 0,9750'den işlem görüyor. Dolar - TL haftanın ilk gününde 18,58 liradan seyrediyor. Kur ekim ayı başında 18,61 lirayla tüm zamanların en yükseğini görmüştü. Peki dolar bugün kaç TL?



Dolar, yeni haftada tarihi zirveye yakın seyrediyor. Dolar/TL haftanın ilk işlem gününde 18,58 seviyesinin üzerinde muamele görüyor. Kur ekim başında 18,61'le bütün zamanların en yükseğini görmüştü.

Euro/TL ise 18,09 civarında. Dolar endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalışla 112,9 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi yüzde 0,3 kıymet kazancıyla 0,9750'den muamele görüyor.

Analistler, Amerika'de perşembe günü açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin üstünde gerçekleşmesiyle piyasalarda hareketliliğin arttığını söylemiş oldu.

Veri sonrası para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki ay 75 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakıldığını aktaran analistler, aralık toplantısı için de 75 baz puan faiz artışı beklentilerinin yüzde 62 seviyesinde bulunduğunu bildirdi.

Analistler, hafta boyunca açıklanacak makroekonomik verilerde Amerika ekonomisinin gidişatına ilişkin işaretlerin beklentiler üstünde etken olabileceğini belirtti.

Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 114,2'nin mukavemet, 112,5'in destek konumunda bulunduğunu kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön