19 / 04 / 2024

Bankacılık hisseleri uçuyor. en çok hangi banka kazandırdı?

 Bankacılık hisseleri uçuyor. en çok hangi banka kazandırdı?

Borsadaki yükselişi 1 ay öncesine kadar kenardan izleyen bankacılık hisselerinde sert yükseliş sürüyor. Peki, bu yükseliş sürecek mi? Bankacılık hisseleri yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? Hangi bankanın hissesi ne kadar kazandırdı? Bankacılık hisselerini kim alıyor?



Dünya Gazetesi'nde yer alan haberde bankacılık hisselerinde yaşanan sert yükseliş masaya yatırıldı. Bankacılık hisselerinin çok sayıda yasal düzenleme ile karşı karşıya kaldıkları için hareket alanlarının dar olduğu ve 1 ay öncesine kadar sanayi sektöründeki hisselerin tavan yapmasını kenardan izlediği belirtilerek, "Geçmişin ağır topları olan büyük banka hisseleri bir anda ‘bir daha bulunamayacakmış’ gibi talep akınına uğradı" denildi.

Haberde Borsa İstanbul'da son bir ayda BİST 100 endeksi yüzde 29 artarken bankacılık endeksindeki artışın yüzde 87 olduğu belirtilirken hisse bazında hangi hisse ne kadar arttı sorusuna yanıt verildi. Buna göre hisse bazında bakıldığında yüzde 200'e varan artışların yaşandığı belirtilirken, Akbank hisselerinin 1 ayda yüzde 66, İş Bankası C hisselerinin yüzde 105, Vakıfbank hisselerinin yüzde 198, Halkbank hisselerinin ise yüzde 158 prim yaptığı ifade edildi.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön