24 / 04 / 2024

Şehir şehir mevduat hesapları açıklandı! İşte, o liste…

Şehir şehir mevduat hesapları açıklandı! İşte, o liste…

Türkiye'de her üç şehirden birinde Döviz Tevdiat Hesabı’ndan (DTH) fazla TL mevduatı bulunuyor. TL mevduat hesaplarına ilgi Kur Korumalı Mevduat’la (KKM) beraber artarken, TL mevduat oranının en yüksek olduğu il Bitlis, DTH oranının en yüksek olduğu il ise Aksaray oldu.



Şehir şehir mevduat hesapları açıklandı! İşte, o liste…

Dünya Gazetesi’nden Barış Erkaya’nın haberine göre, mevduat hesaplarında dolarizasyonda kağıt üzerinde bir miktar gevşeme olduğu gözlendi. Fintürk verilerine göre 2012 sonunda TL mevduatlarının toplam tasarruf mevduatları içerisindeki oranı yüzde 50’nin üzerinde olan şehir sayısı 7 iken 2022’nin ilk yarısına göre bu sayı 25’e çıktı.

KUR KORUMALI MEVDUAT’A YOĞUN İLGİ

Türkiye’nin doğu illerinde KKM etkisi daha fazla görülüyor. TL mevduat oranında Bitlis başı çekiyor. Bitlis’te bulunan tasarruf mevduatlarının yüzde 62’si TL’den oluşuyor. Bitlis’i yüzde 60 ile Ardahan, yüzde 59.56 ile Şanlıurfa, yüzde 59.48’le Kars, yüzde 57’yle Siirt takip ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön