19 / 04 / 2024

Son dakika! Merkez Bankası'ndan KKM değişikliği

Son dakika! Merkez Bankası'ndan KKM değişikliği

Yapılan değişiklikle bankalarda döviz cinsinden mevduat hesabı olup hala KKM sistemi içinde girmemiş şirketlere KKM'ye geçmeleri için esneklik tanındı.



Şirketlere Kur Korumalı Mevduat Hesabı açabilmeleri için yeni bir değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle daha önce 30 Haziran'a kadar olan süre 30 Eylül'e uzatıldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), getirdiği değişikliğe göre, şirketler 31 Aralık 2021 ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, euro ve sterlin hesaplarını Türk lirasına çevirerek Kur Korumalı Mevduat Hesabı açabilecek.

Merkez Bankası'nın yaptığı Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in 4 üncü maddesinin birinci fıkrasındaki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete’nin 30 Eylül 2022 tarihinde yayımlanan sayısında,  KKM ile ilgili yapılan değişiklik hakkında şu ifadeler yer aldı.

“Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin bankalardaki, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31/12/2021 ile 30/9/2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön