27 / 04 / 2024

Merkez Bankası o ismi değiştirdi!

Merkez Bankası o ismi değiştirdi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2001 yılından bu zamana kadar kullanmış olduğu ve herkes tarafından bilinen Beklenti Anketi ismini Piyasa Katılımcıları Anketi olarak değiştirildiğini açıkladı.



Merkez Bankası, uzun yıllar kullandığı ve herkes tarafından bilinen Beklenti Anketinin adını Piyasa Katılımcıları Anketi olarak değiştirdiğini duyurdu.

A Haber'de yer alan habere göre; TCMB tarafından yapılan açıklamada, yapılan isim değişikliğinin, kamuoyu ve basında söz konusu anketin sonuçları, Merkez Bankası'nın kurumsal beklenti ve tahminlerini aktardığı yönündeki yanlış anlaşılmaya son vermek amacıyla yapıldığınının altı çizildi.

Merkez Bankası o ismi değiştirdi!

Piyasa Katılımcıları Anketi'nin finansal ve reel sektörde çalışan binlerce kişinin enflasyon, döviz kuru, cari işlemler dengesi, büyüme ve faiz oranları gibi ana makroekonomik değişkenlere ilişkin kısa ve uzun vadeli beklenti içerdiğinin yapıldığı duyuruda, "Piyasa Katılımcıları Anketi'nin metodolojisi ve yayım tarihinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Bu çerçevede Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarının TCMB'nin kendi tahmin ve beklentilerini yansıtmamakta olduğu, bu anketin finansal ve reel sektörde çalışan kişilerin tahminlerinden derlendiği bir kez daha hatırlatılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

 

Merkez Bankası Beklenti Anketi yayımlandı!

Son dakika! Merkez Bankası Nisan ayı Beklenti Anketi yayımlandı!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön