28 / 03 / 2024

Son dakika! Merkez Bankası'ndan KKM değişikliği

Son dakika! Merkez Bankası'ndan KKM değişikliği

Yapılan değişiklikle bankalarda döviz cinsinden mevduat hesabı olup hala KKM sistemi içinde girmemiş şirketlere KKM'ye geçmeleri için esneklik tanındı.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) bültenindeki verilere göre, ekonomiye büyük yük getirdiği ifade edilen Kur Korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 23 Eylül'le biten haftada 1 trilyon 348,8 milyar TL'den 1 trilyon 370,8 milyar TL'ye yükseldiği ifade edilmişti.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, yapılan bu değişikliğin sinyallerini vermişti. MB'nin toplantı özetinde,  Türk Lirası likiditesinde ve dağılımında yaşanan gelişmelerin mevduat ve kredi fiyatlamaları üzerindeki etkilerinin ve döviz kurundaki gelişmelerin enflasyon üzerindeki etkilerinin yakından takip edildiği belirtilmişti. Açıklamada, kur korumalı mevduat ürünlerine yönelik gelişmelerin ters para ikamesi, döviz piyasalarının derinliği ve istikrarı ve fiyat istikrarı üzerindeki etkilerinin analiz edilerek gerekli politika tedbirlerinin oluşturulmaya devam edileceği vurgulanmıştı. Açıklamada PPK'nın parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçları güçlendirmeye devam edeceği ifade edilmişti.

 

Ekonomiyi bekleyen büyük tehlike ne? KKM hesapları dolara döndüğünde...

Türkiye Ekonomi Modeli’nin kur korumalı mevduat bakiyesi 1,3 trilyon liraya ulaştı!

Şirketlerin Kur Korumalı Mevduat süreleri değişti! Şirketler için KKM süreleri ne zaman bitiyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön