26 / 04 / 2024

Son Dakika: Merkez Bankası'ndan 27 yılın en sert faiz artışı!

Son Dakika: Merkez Bankası'ndan 27 yılın en sert faiz artışı!

İngiltere Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 1,75'e yükseldi. Banka enflasyon beklentilerini de artırırken, yılın dördüncü çeyreğinde ülke ekonomisinin resesyona gireceğini tahmin etti.



İngiltere Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 1,75'e yükseldi. Banka enflasyon beklentilerini de artırırken, yılın dördüncü çeyreğinde ülke ekonomisinin resesyona gireceğini tahmin etti. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, gelecek toplantılar için tüm seçeneklerin masada olduğunu ifade etti.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), faiz oranında son 27 yılın en yüksek yükselişini gerçekleştirirken, yükselen enflasyonun baskısı altındaki ülke ekonomisinin bir yıldan uzun sürecek bir resesyona ilerlediği ikazda bulundu.

Politika faizini % 1,75’e çıkaran yarım puanlık artışa, bankanın dokuz politika yapıcısından sekizi destekledi . BoE üyeleri, gerekmesi durumunda yine güçlü adımlar atma taahhüdünde bulundu ve benzer oranda faiz artışlarının önümüzdeki toplantılarda da gündeme gelebileceği sinyalini verdi.

Son Dakika: Merkez Bankası ndan 27 yılın en sert faiz artışı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön