26 / 04 / 2024

Doları durdurmak için ortaya atıldı 150 bin kişiyi milyoner yaptı

Doları durdurmak için ortaya atıldı 150 bin kişiyi milyoner yaptı

Devreye girdiği günden bugüne eleştirilen ve devlete büyük yük olacağı söylenen Kur Korumalı Mevduat fonunun bu yılın ilk 6 ayında toplamda 150 bin yeni milyoner yarattığı ortaya çıktı. Öte yandan milyonerlerin mevduatları ise yüzde 339 oranında artış gösterdi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin dört yılında milyoner sayısının yüzde 323 oranında artırdığını dile getirirken, milyonerlerin mevduatlarının ise yüzde 339 oranında yükseldiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Veli Ağbaba, “Bolluk ve refah diye sunulan tek adam sistemi 4 yıllık sürenin sonunda; asgari ücretliyi, çiftçiyi, emekliyi, memuru, esnafı açlık ve yoksulluğa mahkum ederken bir avuç zengini de daha fazla zengin etti. Aradan geçen 4 yılın ardından tek adam sisteminde milyoner sayısı yüzde 323 oranında arttı, milyonerlerin mevduatları ise yüzde 339 oranında yükseldi. Yoksuldan alan zengine veren sistem Kur Korumalı Mevduat ise bu yılın ilk 6 ayında 150 bin yeni milyoner yarattı” dedi.

CHP’li Ağbaba'nın açıklaması şöyle:

“2018 Haziran’ında bankalarda 1 milyon lira ve üzeri hesaba sahip olan kişi sayısı 158 bin 482 kişi iken 2022 Haziran’ından itibariyle bu sayısı 671 bin 914 kişiye yükseldi. Resmi verilerde bile 17 milyondan fazla kişi yoksulluk şartlarında yaşarken, asgari ücret açlık sınırının altında son 4 yıldır demir atmışken, tek adam sisteminin 4 yılı sonunda milyoner sayısı yüzde 323 oranında arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön