19 / 04 / 2024

Doları durdurmak için ortaya atıldı 150 bin kişiyi milyoner yaptı

Doları durdurmak için ortaya atıldı 150 bin kişiyi milyoner yaptı

Devreye girdiği günden bugüne eleştirilen ve devlete büyük yük olacağı söylenen Kur Korumalı Mevduat fonunun bu yılın ilk 6 ayında toplamda 150 bin yeni milyoner yarattığı ortaya çıktı. Öte yandan milyonerlerin mevduatları ise yüzde 339 oranında artış gösterdi.



Aradan geçen 4 yılın ardından milyonerlerin toplam mevduat değeri 4 trilyon 490 milyar TL’yi buldu. Haziran 2018’de milyonerlerin toplam mevduat değeri ise 1 trilyon 22 milyar TL ’idi.

Milyonerlerin toplam mevduat değerindeki artış başkanlık sisteminde bugüne kadar yüzde 339 oranında arttı.
2021 yılı sonunda uygulamaya geçen Kur Korumalı Mevduat sistemi bu yılın ilk 6 ayında 150 bin yeni milyoner yaratmış oldu. 

2021 Aralık ayı itibariyle hesaplarında bir milyon lira ve üzeri parası olanların milyonerlerin sayısı 521 bin 609 kişi iken KKM ile aradan geçen 6 ay içerisinde bu sayı 671 bin 914 kişiye yükseldi. Asgari ücretliden, esnaftan, çiftçiden, memurdan alıp bir avuç zengine veren bu sistem 150 bin yeni milyoner yaratmış oldu."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön