25 / 04 / 2024

kredi faizi

kredi faizi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizi yüzde 12’ye indirdi, ancak şirketlerin ve bireylerin krediye ulaşması zorlaşıyor. Konut kredilerinde yüzde 49'a kadar çıkan faizler ihtiyaç kredilerinde yüzde 60'ı buluyor.

Vatandaş borca battı faizler yükseldi

Kullanılan toplam kredi hacmi yüzde 59 artarken kredi kartı borcu ve bireysel kredi kullanımlarındaki artışlar dikkat çekti. Ancak Merkez Bankası kararının ardından beklenen faiz indirimi gelmedi.

Ticari kredi faiz oranlarında sert düşüş

Enflasyon son 20 yılın en yüksek seviyesinde seyrederken, ticari kredi faizi Merkez Bankası'nın yönlendirmesiyle geçtiğimiz 5 hafta içinde 9,4 puan geri çekildi.

Merkezin kredi hesabı tutmadı

Ağustos ayında sürpriz bir şekilde faiz indirimi yaparak piyasaları şaşırtan Merkez Bankası böylelikle ticari kredilerin önünü açmayı ve büyümeyi desteklemeyi hedeflemişti ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Sanayicilere göre bankalar faizlerde yüzde 30'a uysa da kredi vermekten kaçınıyor.

Bankalar karı nasıl patlattı? Kaybeden kim oldu?

Bankaların yüzde 400'leri aşan dev karının ardındaki nedenleri Porf.Dr. Şenol Babuşçu politikyol.com sitesinde kaleme aldığı köşe yazısıyla açıkladı.

Ekonomiye güven kredileri artırdı!

Darbe girişimine kalkan olan Türk halkının ekonomiye duyduğu güven kredileri artırdı.15-21 Temmuz'da krediler 27.4 milyar artışla 1.6 trilyona çıktı. Reel sektör, gıdadan tekstile, teknolojiden inşaata kadar satışın durmadığını, yatırım planlarının sapmadığını bildirdi.

Faiz indirimi konut sektörünü olumlu etkileyecek!

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, faiz indirimi sürecinin devam edeceğine yönelik piyasa beklentilerinin artmasının, başta konut talebi olmak üzere yatırım, üretim, istihdam sürecinin de olumlu etkileyeceğini söyledi.

'Dolar, gayrimenkul satışını artırdı'

Colchwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Taş, dövizde yaşanan yükselişin gayrimenkul sektörüne yansımasının olumlu olduğunu söyledi. Taş, gayrimenkulde faizler artmış olmasına rağmen emlak satışlarının düşmediğini vurguladı.

Kredi faizi düştü yatırım arttı!

İnşaat sektörü kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşmesiyle birlikte, sezona hızlı bir giriş yaptı. Şirketler kampanyalarını peş peşe sıralamaya başlarken, talep de aynı oranda yükseldi.

Kredi faizinde Merkez düşüşü 2 puanı aştı!

Merkez Bankasının yaptığı faiz indirimleri kredi faizlerine de yansıdı. Son 3 ayda yapılan 1.75 puanlık indirim bazı kredilerde 2 puandan fazla düşüşe neden oldu.

Yükselen kredi faizini inşaatçılar sıfırladı!

Yükselen kredi faizini inşaatçılar sıfırladı. Konut kredi faiz oranlarının yüzde Ti aşması, firmaları da harekete geçirdi. Piyasanın durgunlaşmasını önlemek isteyenler sıfır faizli satış kampanyalarını devreye soktu...

Kredi ile ev almak daha avantajlı oluyor!

Kredi faizlerinin artmasına rağmen günümüzde krediyle ev alıp o evi de kiraya vermenin avantajları var. Bu durumda hem ev sahibi olup hem de alınan kira ile kredi borçları ödenebiliyor..

Sadun Coşkuntürk: Kredi faiz oranlarının yükselmesi herkesi etkiler!

Yüksek faizin herkesi etkileyeceğini belirten ÖZAK Genel Müdürü "Fiyatlar yerinde durmayacak ancak yeni fırsatlar da doğacak" dedi.

Konut kredi faizlerinin düşmesi ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor!

2012 yılının başına göre yüzde 36 oranında düşüş gösteren konut kredi faizleri, kira öder gibi ev sahibi olma hayallerini yeniden canlandırdı...

Bankların konut kredisi faizlerini indirim yarışı devam ediyor!

Bileşik faizlerde tarihi dip seviyeleri gördüğümüz bugünlerde bankalar da müşterilerine farklı kampanyalarla kredi yarışına girdi. Son zamanlarda bankalar çeşitli adlar altında birçok kredi ürünü ve kampanyasına start verdi...

Kredi kartlarına yeni tedbirler gelebilir!

Amerikalı banka Goldman Sachs, TCMB’nin politika faizi kararının ardından Türkiye ile ilgili hazırladığı raporu paylaştı. Goldman Sachs, gevşemenin 2024’ün üçüncü çeyrekte başlayabileceği tahminini yinelerken, kredi kartları harcamalarına yönelik tedbir beklediklerini açıkladı.

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

Acıbadem Konakları'nda 1.99 faiz, 120 ay vade avantajı! Teslimler bir ay sonra!

Acıbadem Konakları'nda  ilk evini alacaklara özel 1,99 kredi faizi, 120 ay vade fırsatıyla konut satışları devam ediyor.

Garanti, Yapı Kredi, Vakıfbank, Akbank, ING, Halkbank peş peşe açıkladı! 3 milyon TL'nin aylık getirisi uçtu!

Yastık altında parası olan vatandaşların gündeminden düşmeyen mevduat faizi oranları güncellendi. Garanti, Yapı Kredi, Vakıfbank, Akbank, ING, Halkbank yeni faiz oranlarını peş peşe açıkladı! İşte 3 milyon TL'nin aylık getirisi...

Ev alırken fiyat mı? kredi oranı mı? önemli...

Konut kredisi faiz oranlarının yüksek olduğu bir dönemde çekilen konut kredisi, faizler düştüğü zaman yapılandırma süreci kapsamında kapatılır. Düşük kredi faizi üzerinden yeni bir konut kredisi açılır. Yapılandırma için en uygun zaman ne zamandır?

İlk kez ev alacaklara müjde! Kredi faizi netleşiyor, işte en çok konuşulan oran!

İlk kez konut alacaklara yeni kredi paketi geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz." demişti. Peki söz konusu kredide faiz oranı ne olacak?

Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları tek tek hesaplandı! İşte kredi kartı faizi ve gecikme faizi...

Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıklanacak. Eğer politika faizi yüzde 32-35 bandına çıkarsa kredi kartı faizlerinin nasıl olacağı merak ediliyor. İşte İşte kredi kartı faizi ve gecikme faizi...

Ticari kredi faizleri hem konutu hem taşıtı solladı! Ticari kredi faizi yüzde 38 sınırına dayandı! 

Ticari TL kredi faiz oranı, 1 Eylül haftasında hem taşıt hem de konut kredisi faizlerini solladı. İşte o rakamlar...

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Artık kredi kartı kullanmak isteyeceksiniz! Kredi kartı gecikme faizi arttı!

Merkez Bankası faiz kararının beklentilerin üzerinde açıklanması üzerine piyasalar hareketlendi. Karar sonrası kredi kartı, kredi kartı gecikme faizi de aylıkta yüzde 2,81’e, yıllıkta ise yüzde 40,1’e yükseldi.

Kredi ihtiyacı olanlar için son şans! Fırsatı kaçıran tefecilere düşer

Kredi ve kredi kartlarında aylık faiz oranı 2,89'a yükseltilirken gecikme faizi ise yüzde 2,13 olarak belirlendi. Kredi kartı kullananların faiz artışından nasıl etkileneceğini değerlendiren ekonomist Hayri Kozanoğlu, "Kredi çekenlerin yolu kapanacak" uyarısını yaptı. İşte tüm ayrıntılar...

Kredi kartlarına faiz zammı mı geliyor?

Kredi kartlarına faiz zammı gelebileceği belirtildi. Merkez Bankası piyasa beklentileri anketinde tahmin edildiği gibi politika faizi yüzde 8.50’den yüzde 17.50’ye yükseltirse, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı da yüzde 1.36’dan yüzde 2.15’e kadar çıkabileceği ifade edildi.

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenler dikkat! İhtiyaç kredisi faizi 26,5 puan arttı!

Bankacılık sektörü İhtiyaç kredi faizi TL mevduat faizindeki sert yükselişlerin etkisiyle yükseldi.  Menkul kıymet uygulamasının 10 Mart tarihinden itibaren uygulamaya alınması ile birlikte ihtiyaç kredi faizi 26.5 puan arttı.

Kredi faizlerinde Mayıs sarsıntısı! Konut, ihtiyaç, taşıt kredisi faizleri arttı mı? Kredi alacaklar dikkat!

Politika faizi yüzde 8,5 ile tek haneli düşük seviyede olurken hem kredi hem de mevduat faizlerindeki yükseliş devam ediyor. Özellikle TL ticari kredi faizi ile ihtiyaç kredi faizi son zamanların en yüksek seviyelerini görmüş durumda.

kredi faizi Haberi

kredi faizi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın geçtiğimiz ay zorunlu karşılıklar ile yaptığı yeni düzenleme ticari kredi faizlerinin de düşmesine yol açtı. Fakat aynı durum tüketici kredilerine yansımadı.

BANKALAR KREDİ KONUSUNDA İSTEKSİZ DAVRANIYORLAR

Bankalarda tüketici kredi faizleri ise yüzde 60 bandına kadar çıkmış bulunuyor. Nakit sıkıntısı çeken vatandaş ihtiyaç kredilerinde yıllık yüzde 27 ile yüzde 60’a varan farkların maliyetle karşı karşıya kalırken, konut kredilerinde ise faiz yüzde 15’den başlayıp yüzde 49’lara kadar tırmanıyor. Öte yandan kamu bankalarında sıfır konuta yüzde 1.20, ikinci el konutta ise yüzde 1.29 olan krediler ise çok zor bir şekilde onaylanıyor.
 

BİR ANDA MEVDUATI BLOKE EDİYOR

Bununla birlikte bazı kamu bankaları 200 bin Türk Lirası üzeri konut kredisi ise asla vermiyor. Bu durumda kamu bankalarında uygulamaya konan düşük faiz, kredi kullandırım...