19 / 04 / 2024

Merkezin kredi hesabı tutmadı

Merkezin kredi hesabı tutmadı

Ağustos ayında sürpriz bir şekilde faiz indirimi yaparak piyasaları şaşırtan Merkez Bankası böylelikle ticari kredilerin önünü açmayı ve büyümeyi desteklemeyi hedeflemişti ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Sanayicilere göre bankalar faizlerde yüzde 30'a uysa da kredi vermekten kaçınıyor.



Merkez Bankası politika faizini yüzde 14'den yüzde 13'e indirerek ve bir takım düzenlemeler yaparak sanayi kesiminin uygun faizlerle krediye ulaşmasını yolunu açmak istemişti ancak aradan geçen sürede bankalar beklenen adımları atmadı. Sanayicilerin krediye ulaşma konusunda yaşadıkları sıkıntılar devam ediyor.  

Konuyla ilgili Sozcu.com.tr’de yer alan haberde krediye ulaşmanın MB'nın attığı adımlardan öncesine göre iki kat daha fazla zorlaştığı kaydedildi. OSTİM Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci ticari kredilerde üst sınırın yüzde 30'a düştüğünü ancak bankaların kredi vermekten kaçındıklarını söyledi. Özellikle ihracatçıların büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Ekinci, "Krediye erişmek iki kat daha zorlaşmış durumda" dedi. KOBİ'lerin krediye daha kolay ulaştığını kaydeden Ekinci, "Daha önce kamu bankalarında kısmen de olsa krediye ulaşıyorduk ancak şimdi özel bankalar, 'fiyatlayamıyoruz' ya da 'genel müdürlükten onay bekliyoruz' diyerek kredi vermiyor" diye konuştu.

Kamu bankaları faiz artırdı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön