25 / 04 / 2024

Faizler yüzde 60’a dayandı! Yolu düşen yanıyor

Faizler yüzde 60’a dayandı! Yolu düşen yanıyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizi yüzde 12’ye indirdi, ancak şirketlerin ve bireylerin krediye ulaşması zorlaşıyor. Konut kredilerinde yüzde 49'a kadar çıkan faizler ihtiyaç kredilerinde yüzde 60'ı buluyor.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın geçtiğimiz ay zorunlu karşılıklar ile yaptığı yeni düzenleme ticari kredi faizlerinin de düşmesine yol açtı. Fakat aynı durum tüketici kredilerine yansımadı.

BANKALAR KREDİ KONUSUNDA İSTEKSİZ DAVRANIYORLAR

Bankalarda tüketici kredi faizleri ise yüzde 60 bandına kadar çıkmış bulunuyor. Nakit sıkıntısı çeken vatandaş ihtiyaç kredilerinde yıllık yüzde 27 ile yüzde 60’a varan farkların maliyetle karşı karşıya kalırken, konut kredilerinde ise faiz yüzde 15’den başlayıp yüzde 49’lara kadar tırmanıyor. Öte yandan kamu bankalarında sıfır konuta yüzde 1.20, ikinci el konutta ise yüzde 1.29 olan krediler ise çok zor bir şekilde onaylanıyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön