19 / 03 / 2024

İnşaat işçileri koronavirüse karşı nasıl önlem almalı?

İnşaat işçileri koronavirüse karşı nasıl önlem almalı?

Koronavirüs salgını nedeniyle çalışma hayatı eve taşındı. Şantiyelerde ise çalışma hayatı devam ediyor. Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, koronavirüse karşı nasıl önlem alınması gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.



Tüm dünya gibi Türkiye’yi de etkileyen koranavirüs (covid-19) salgını nedeniyle çalışma hayatı evlere taşındı. Ancak birçok şirkette ve özellikle inşaat şantiyelerinde çalışma hayatı devam ediyor. Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, şantiyelerde alınması gereken önlemleri sıraladı:

İnşaat işçileri koronavirüse karşı nasıl önlem almalı?

  1. Ortak kullanım alanları dezenfekte edilmeli, şantiye alanında ve ofislerinde el temizliği için sabunlu el yıkama alanları veya el dezenfekte noktaları oluşturulmalı.
  2. Şantiyelerde her duruma hazırlıklı olmak için mutlaka bir karantina odası olarak kullanılması için oda ayarlanmalı, şantiye giriş ve çıkışlarında mutlaka ateş ölçümlemeleri yapılmalı.
  3. Şantiyelerde çalışma kıyafetleri ile temiz kıyafetler aynı yere konmamalıdır. Kıyafetlerin mutlaka ayrı dolaplarda olmasına dikkat edilmeli, rutubetli olan çalışma alanları ile soyunma odaları, duşlar, tuvaletler, yemekhaneler, çalışma ofisleri devamlı dezenfektanlarla temizlenmeli.
  4. Şantiyede çalışanlar mutlaka birbirleriyle el temaslarını kesmeli ve aralarına mesafe koyarak çalışmaların devam etmeli. Şantiyede kalanlar mümkün olduğunca dışarıdan gelenlerle temastan kaçınmalı ve şantiye dışına çıkılmamalı.
  5. Şantiye dışından gelenlerin mutlaka şantiye alanına girerken ellerini sabunlu suyla ya da dezenfektanla temizleyerek girmeli. Şantiye toplantı odalarında toplantılar mümkün ise iptal edilmeli, şantiye içerisinde kullanılacak olan tabldot, çatal, kaşık, bardak gibi kullanım araçları tek kullanımlı olmalı ve yemek saatleri, az sayıda kişinin yemek yiyeceği saatler olarak organize edilmeli.
  6. Çalışanlara mutlaka moral yükseltici eğitimler vermeli, mümkün olduğunca dışarıdan gelen malzemeler ilaçlanarak alınmalı.

Şantiyelerde 'koronavirüs' riski!

Şantiyelere karonavirüs önlemi!


Geri Dön