19 / 04 / 2024

inşaatlar durdu mu

inşaatlar durdu mu

Konut inşaatının maliyetleri son zamanlarda büyük önem taşıyor. Çimento sektörü temsilcileri ise konut maliyetinin yüzde 3'nün çimento olduğunu dile getiriyor.

60 bin şantiyede inşaatlar durdu!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), önceki gün çimento faaliyetlerine karşı iş bırakma eylemine başladı. 24 Eylül'e kadar devam edecek olan boykotta 60 bin şantiyede inşaat durdu. 

İMKON'dan inşaat grevi açıklaması!

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle verdikleri boykot kararını uygulamaya başladı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz" denildi.

İnşaatçılar ve çimentocular karşı karşıya!

Son zamanların gündem konuları arasında bulunan çimento fiyatları inşaatçılar ve çimentocuları karşı karşıya getirdi.

Şantiyelerde koronavirüs tedbirleri artırıldı!

Koronavirüs bir çok sektörde işleri durma noktasına getirirken inşaat sektöründe çarklar dönmeye devam ediyor. Türkiye genelinde 12 şantiyesi bulunan Yapı&Yapı'da önlemler alındı, maskeler, eldivenler takıldı, projeler aksamadan sürüyor.

İnşaat işçileri koronavirüse karşı nasıl önlem almalı?

Koronavirüs salgını nedeniyle çalışma hayatı eve taşındı. Şantiyelerde ise çalışma hayatı devam ediyor. Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, koronavirüse karşı nasıl önlem alınması gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.

Şantiyelerde 'koronavirüs' riski!

Koronavirüs önlemleri kapsamında "Evde kal" çağrıları devam ediyor. Ancak sosyal izolasyon kuralı sayıları 1 milyon 200 bini bulan inşaat işçileri faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

İnşaat şirketleri faaliyetlerine devam ediyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, faaliyetleri süren şantiyelerde koronavirüse karşı bazı önlemler alınması yönünde çağrı yaptı.

İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Kolin İnşaat'ın İstanbul’da yapımını üstlendiği Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatının durdurulduğuna dair iddialar gündeme geldi. Peki İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Muğla'da inşaatlar 15 gün süreyle durduruldu!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu, yükselen çimento fiyatlarını boykot etmek için 24 Eylül tarihinde kadar inşaatları durdurma kararı alan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)'a tam destek vereceklerine dikkat çekti. 

60 bin şantiyede inşaatlar durdu!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), önceki gün çimento faaliyetlerine karşı iş bırakma eylemine başladı. 24 Eylül'e kadar devam edecek olan boykotta 60 bin şantiyede inşaat durdu. 

Barbaros Reserve-Bodrum Residences'ın inşaatı durdu mu?

Yalıçiftlik mevkiindeki Barbaros Reserve-Bodrum Residences projesinin dairelerden oluşan ikinci bölümde inşaatın durduğu iddia edildi...

Antalya'daki 12 blokluk 11 katlı rezidans inşaatı durduruldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği ve Akdeniz’in en büyük camisi olan Akdeniz Üniversitesi Camii’nin önünde ve Akdeniz Üniversitesi’nin giriş kapısının yanında konumlanan 12 blokluk 11 katlı rezidansın inşaatı durdu mu?

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin yurt inşaatı durdu mu?

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile yeni devlet hastanesi arasındaki arazide  inşaatına başlanan yurt yapımının durduğu iddia edildi.

Alaçatı Havalimanı’nın inşaatı durdu mu?

Çeşme'deki Alaçatı Havalimanı inşaatı durdu. İYİ Partili Lütfü Türkkan konuyla ilgili olarak, “Çeşme’ye gerçek anlamda turist getirecek havalimanı bir tabela, bir konteynerden ibaret” dedi.

Mamak Devlet Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?

Ankara'nın Mamak ilçesinde yüzde yetmişi tamamlanan 200 yatak kapasiteli Mamak Devlet Hastanesi inşaatının durduğu iddia edildi. Hastanenin ne zaman tamamlanacağı ise bilinmiyor.

Muğla Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı durdu mu?

2017'de 41 milyon 850 bin lira ihale bedeliyle yapımına başlanan 150 yataklı Muğla Bodrum Devlet Hastanesi’nin kaba inşaatı bitirilerek yüzde 59’u tamamlandı. Ancak inşaata bir anda ara verildiği iddia edildi...

Sinop'ta imar planı iptal edildi! Tüm inşaatlar durdu!

Sinop Belediyesi'nce hazırlanan ve mecliste kabul edilip, onaylanan, kentin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planları iptal edildi. Bölgede tüm inşaatlar durduruldu.

TOKİ'nin Çorum'daki inşaatı durdu mu?

TOKİ tarafından Çorum'un Kuruçay Yolu Silm Kent mevkiinde başlayan toplu konut inşaatının durduğu iddia edildi. 752 adet konuttan oluşan inşaat alanında bir süredir çalışmalara ara verildiği belirtildi.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

AKM'nin inşaatı durdu mu?

Cumhuriyet döneminin simge yapılarından olan AKM'de çalışmaların durduğu iddia edildi. 5 ay önce yıkılan Atatürk Kültür Merkezi’nin yerine yapılacak yeni bina için ruhsat başvurusu bile yapılmadı.

inşaatlar durdu mu Haberi

inşaatlar durdu mu

Çimento sektörünün yüzde 94'ünü temsil eden TÜRKÇİMENTO'nun geleneksel hale getiren Anadolu Buluşmaları'nda çimento maliyetleri konuşuldu. Dünya'da yer alan habere göre; Buluşmada konut sektörü maliyetleri tartışıldı.

Adil Sani Konukoğlu/Türk Çimento YKB Vekili: 

Gaziantep her zaman Türkiye'nin büyümesine büyük katkı veren bir şehir. Gaziantep'in sanayisi mutfağı kadar büyük ve zengin dünyanın hertarafına ünsalmışve180 ülkeye ihracat yapan birşehir. Son 12 aylık döneme baktığımız zaman 9,5 milyar dolar  ihracatı aşan bir şehirdesiniz. Aldığınız her nefeste üzerinizde bulunan, hayatınızda kullandığınız her şeyde mutlaka bir Gaziantep imzası vardır. Örneğin kullandığımız maskelerin kumaşının yüzde 100 u Gaziantep'te üretilmekte. Pandemi başladığı andan itibaren dünyanın her tarafında maske krizleri yaşanırken Gaziantep'teki sanayiciler üretmiş oldukları maske kumaşı sayesinde bütün Türkiye'nin rahat nefes almasını sağlamıştır. Bu gurur kaynaklarımızdan Bir tanesidir. Şu anda...