28 / 03 / 2024

Mamak Devlet Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?

Mamak Devlet Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?

Ankara'nın Mamak ilçesinde yüzde yetmişi tamamlanan 200 yatak kapasiteli Mamak Devlet Hastanesi inşaatının durduğu iddia edildi. Hastanenin ne zaman tamamlanacağı ise bilinmiyor.



Türkiye’nin ilk akıllı hastanesi olması planlanan 200 yataklı Mamak Devlet Hastanesi’nin inşaatı durduruldu. Gazete Duvar Gazetesi'nden Serkan Alan'ın haberine göre; Ankara-Samsun Yolu kenarında bulunan Yeşilbayır Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm konutlarının yakınında bulunan 35 bin 718 metrekarelik alanda 2014 yılında yapımına başlanan hastanenin bu zamana kadar yüzde 70’i tamamlandı.

TOKİ ÖDEME YAPMADI, İNŞAAT DURDU İDDİASI

İhalesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) yaptığı hastane inşaatında yüklenici firma işini Metag İnşaat ile Zeksan İnşaat ortaklığı üstlendi. Hastane inşaatınınTOKİ’nin şirketlere ödeme yapmaması nedeniyle durdurulduğu iddia edildi.

Mamaklıların yıllardır yapılmasını beklediği hastanede şu an yalnızca dışarıda duran inşaat malzemelerinin korunması için güvenlik görevlileri bekliyor. Kaba inşaatının yüzde 70'i  tamamlanan hastanenin dış cephesinin yapımı için kurulan iskeleler de yerinde duruyor.

TOKİ’DEN YANIT YOK

Mamak Devlet Hastanesi inşaatının durdurulma nedeniyle aranılan Sağlık Bakanlığı  Ankara  İl Sağlık Müdürlüğü soruları yanıtsız bıraktı. 


Geri Dön