28 / 03 / 2024

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?

Samsun Vezirköprü Kızılcaören mevkiinde inşaatına başlanan 150 Yataklı Devlet Hastanesi ve 20 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı durdu mu?. Yaklaşık 200 işçinin çalıştığı hastane inşaatında işçilerin sayısının 10 kişilere kadar düştüğü iddia edildi.



Samsun 'da mevcut Vezirköprü Devlet Hastanesinin yetersiz olması nedeniyle yeni bir hastane yapılması konusunda hazırlanan projelerle yılan hikayesine dönen yeni 150 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanesi için Kızılcaören mevkiinde arsa bulunup  TOKİ  tarafından inşaatına başlandı.


Hastane inşaatının projelendirmesin de yer konusunda ciddi sıkıntılar yaşanırken yapılan girişimlerin ardından mevcut yerde karar kılınarak gerekli izinler alınarak hastane inşaatına başlanmıştı.


Kaba inşaatının büyük bir bölümü bitirilmek üzereyken son günlerde çalışmaların yavaşladığı bilgileri üzerine gittiğimiz şantiye alanında ki durgunluk bizlerinde umutlarını yıktı. Bir çok konuda ki sahipsizliğimizin hastane inşaatına da yansıması Sağlık konusunda ciddi yatırımlara ihtiyacı olan ilçemizin acı tablosunu da gözler önüne seriyor.


Ciddi emeklerle belli bir noktaya gelen Hastane inşaatının ilgisizlikle uzamasının önüne geçilmesi için yetkililerin en kısa sürede gerekli birimleri harekete geçirerek  kurumlar ve yüklenici firmalar yönünden yaşanan sıkıntıların da çözülerek inşaatın en kısa sürede tamamlanarak Vezirköprülülerin hizmetine sunulmasının sağlanması gerekiyor.


Aksi halde her geçen gün sorunları katlanan ilçemizde yapılacak çalışmaların birbirlerini

yavaşlatmasının önüne geçilemeyecektir. Başlanan çalışmaların en kısa sürede tamamlanması ilkesi de siyasilerin öncelik verdiği bir prensip olmalıdır. İlçemizin Gelişi güzel başlanan fakat sonu getirilemeyen projeler yumağı haline gelmesinin önüne geçmek için projelerin ciddi bir şekilde takip edilmesi de önemli.


Hastane inşaatının, yapımına başlanan fakat terk edilen Huzurevi inşaatına dönmemesi için geç kalmadan gerekli tedbirler alınarak çalışmaların normal seyrine sokularak hızla bitirilmesi sağlanmalı.


Temennimiz zor dönemden geçen ülkemizin dik duruşunun ayakları olan bu projelerinde takip edilmesinin öneminin fark edilerek çalışmaların hızlandırılmasıdır.





Vezir Köprü Yaşam


Geri Dön