25 / 04 / 2024

bankalar

bankalar

Asgari ücret görüşmelerine kısa bir süre kalmasının ardından vatandaşların gözü kulağı asgari ücret görüşmelerinden gelecek haberlere çevrildi. Ünlü bir gazeteci, asgari ücret konusunda flaş bir iddia ortaya attı. Gelin o iddianın detaylarına birlikte bakalım.

Emekli promosyonunda buz gibi duş! Eğer bunu yapmazsanız paranız geri alınır! 9 bin 10 bin TL fark etmez

Emekli vatandaşlar geçtiğimiz aylardan bu yana en yüksek emekli promosyonu almak adına birbirleriyle kıyasıya yarışıyorlar. Fakat uzman isimden emekli vatandaşlara yönelik çok önemli bir uyarı geldi. Eğer bu önerilen şeyi yapmazsanız emekli promosyonunuz geri alınabilir...

Ekonomi profesöründen dolar için kritik uyarı. Dolar 25 lira olacak

Prof. Dr. Duran Bülbül Merkez Bankası'nın faiz indirim kararlarını değerlendirerek, Merkez Bankası ve iktidarın ekonomik krizi algılayamadığını söyledi. Faiz indirim kararlarının yoksulu daha yoksul zengini daha zengin yaptığını belirten Bülbül, bu politikalarla doların 25 lirayı göreceğini söyledi.

Bankalar işin suyunu çıkardı, yüzde 12 ile alıp yüzde 60'la satıyorlar

Bankaların kullandırdıkları bireysel ve ticari kredilerde faiz oranları düşmüyor ama MB'nin faizleri düşürmesi bankaların ekmeğine yağ sürüyor.

Dalgalı seyirde yatırımcı ne yapmalı? İşte 10 önemli tavsiye

Milliyet Gazetesi Yazarı Zeynep Aktaş, borsada bankacılık rallisi özelinden hareketle sert hareketlerin olduğu ortamda yatırımcının nasıl korunacağı sorusunu masaya yatırdı.

"İktidar resmen gidin döviz alın diyor"

Piyasalarda hükümetin, KOBİ'lere ve esnafa yönelik olarak açıklayacağı Kredi Garanti Fonu paketinin ayrıntıları beklenirken, ekonomistler seçim öncesinde bir kredi bolluğu yaşanacağı tahmin ediliyor.

Resmi Gazete’de yayımlandı! 2 Eylül’de yürürlüğe girecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), zorunlu karşılıklar hakkındaki tebliğde değişikliğe gitti. Yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

MB'nın politika ve referans faizlerinde indirime gitmesinin ardından özel bankalar faiz indirmeye başladı mı? Kredi kullanımı arttı mı? İşte merakla beklenen o soruyla ilgili son gelişmeler.

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu. Karlılık rakamlarıyla dikkat çeken bankaların borsada işlem gören hisseleri yüzde 3,71 değer kaybetti. Bankacılık hisseleri önceki gün yüzde 8 yükselmişti.

Bankalar karı nasıl patlattı? Kaybeden kim oldu?

Bankaların yüzde 400'leri aşan dev karının ardındaki nedenleri Porf.Dr. Şenol Babuşçu politikyol.com sitesinde kaleme aldığı köşe yazısıyla açıkladı.

Emeli maaşı olan herkese 5 bin TL promosyon! Bankalar harbiden çıldırdı

Bankaların emekli maaşları üzerinden sürdürdüğü yarış devam ediyor. Bu kervana son olarak ING Bank da katıldı. ING, maaşını kendi bankalarına taşıyanlara 5 bin TL'ye kadar promosyon verecek. İşte detaylar...

Dünya devi iki bankadan Türk ekonomisiyle ilgili çok konuşulacak tahmin

Dünyanın en önemli yatırım bankaları olarak bilinen Goldman Sachs ve JP Morgan Türkiye için enflasyon tahminlerini yükseltti. İki banka da enflasyonun yüzde 65 ila 70 düzeyinde gerçekleşeceğini düşünüyor.

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2022 hangileri? İşte banka listesi...

Kentsel dönüşümde riskli yapısını yıkarak yenileyenler avantajlı kredi fırsatlarından faydalanmak istiyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2022 hangileri? İşte banka listesi...

Vatandaş borcunu ödeyemedi, bankalar emlakçı oldu!

Borcunu ödeyemeyen müşterinin ipotekli gayrimenkullerine el koyan bankalar, emlakçılık yapmaya başladı. En fazla gayrimenkulü satışa çıkaran ise kamu bankaları oldu. Toplam 10 bin konut satışta...

Bankaların el koyduğu konut sayısı artıyor!

Yurttaşların, banka kredisiyle aldıkları evlerin borçlarını ödeyemediği ve bankaların evlere el koymaya başladığı belirlendi. El konan konutların sayısı, katlanarak artıyor.

Tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar!

Bir taşınmaz mal teminat olarak gösterilerek bankalardan konut kredisi veya ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor. Hangi bankalar tapu ipoteği karşılığı kredi veriyor? İşte tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar..

Bankalar neden emlakçılığa soyundu?

Bireysel krediler yüzünden elindeki gayrimenkul stoğu şişen bankalar, elindeki konutları satışa çıkardı. Peki bankalar neden emlakçılığa soyundu ?

Bankalar hangi durumlarda konut kredisi vermeyebilir?

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Stok coştu, bankalar emlakçılığa soyundu!

Bireysel kredilerdeki ödeme sorunu, bankaların elindeki gayrimenkul stoğunu şişirdi. Stokla başa çıkamayan bankalar konutları online emlak sitelerinde pazarlayarak eritmeye çalışıyor. Türkiye’nin her yerinden gayrimenkul satışta...

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında güncelleme!

Geçtiğimiz hafta salı günü bankaların konut kredisi faiz oranlarında büyük ölçüde yükseliş yaşanmıştı. Bugün bir banka yeniden faiz oranlarında güncelleme yaptı. İşte faiz oranlarında son tablo...

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar!

Kentsel dönüşümde riskli binasını anlaşma yolu ile boşaltan kimselere sunulan destekler arasında kentsel dönüşüm kredi faiz desteği de bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar hangi bankalardır?

Mantolama kredisi veren bankalar!

Mantolama, binaların giydirilmesi olarak nitelendirilen uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Kimi bankalar bu masraflar için tüketiciye kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi veren bankalar hangileridir? İşte yanıtı..

Sezgin Baran Korkmaz: Bankalar gayrimenkul zengini!

Döviz kurundaki yüksek artış, üretim ve ihracatta yaşanan gerileme Türk firmalarını borç krizine soktu. Derecelendirme kuruluşları ve uluslararası büyük bankalar Türkiye'de yüksek borç uyarısı yaptı.

AB bankaları 74 milyar euroluk emlak borcunu satmaya çalışıyor!

Avrupa bankaları ve varlık yönetim şirketleri 74 milyar euroluk emlak borcu ve batık kredisini satmaya çalışıyor. Şimdiye kadarki en yüksek seviye olan bu rakam şirketlerin bilançolarını düzeltme çabasıyla gerçekleşti.

İpotekli konut kredisi veren bankalar!

Konut satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların konut kredilerine başvurabiliyor. Peki, ipotekli konut kredisi veren bankalar hangileridir? İşte ipotekli konut kredileri..

Su faturası ödenen bankalar!

Bir ev veya işyeri kiraladığınızı düşünelim. Su, elektrik ve doğalgaz gibi aboneliklerinizi yaptırdıktan sonra gelen ilk faturanızı nasıl ödeyeceksiniz? Su faturası ödenen bankalar hangileridir?

bankalar Haberi

bankalar

Türkiye'de enflasyonun alıp başını gitmesinin ardından hükümet de kolları sıvamış ve 1 yıllık süre içerisinde asgari ücrete yönelik 2 kez zam gelmişti. Bu zamlar işçileri biraz olsun rahatlattı ancak enflasyon yerinde durduğu gibi durmadı. 

GÖZLER YENİ GÖRÜŞMELERE ÇEVRİLDİ

Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerekse de bakanların asgari ücret konusunda yaptıkları açıklamalar, vatandaşları da giderek daha da heyecanlandırdı. Son olarak ise gazeteci Şaban Sevinç, bir bakandan alınan bilgiye göre asgari ücretin 9 bin 500 TL'ye kadar bile çıkabileceğinin konuşulduğunu belirtti. 

BANKALAR KATINDA BİLE KONUŞULUYOR

Hatta bu tarz söylentilerin finans ayağında da sıklıkla konuşulduğu ve bankaların olası bir asgari ücret artışına karşın kendi kampanyalarında farklılığa gidebileceği iddia ediliyor. 


 

BUGÜN DE DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

2023 bütçesinin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cariz fazla yoluyla ülkeyi büyütme esasına dayalı...