19 / 04 / 2024

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

MB'nın politika ve referans faizlerinde indirime gitmesinin ardından özel bankalar faiz indirmeye başladı mı? Kredi kullanımı arttı mı? İşte merakla beklenen o soruyla ilgili son gelişmeler.



Merkez Bankası(MB) bankaların kredilere uyguladığı faizleri düşürmek ve kredi kullanımını artırmak için önce politika faizini yüzde 14'den yüzde 13'e indirdi. MB ardından da eylül ayı için ticari kredi maliyetlerinde de belirleyici olan referans faiz oranını yaklaşık 100 baz puan düşürerek yüzde 15.34 olarak açıkladı. İşletmeler ve vatandaş kredi faizlerinde indirim beklerken, uzmanlar bu faiz indirimi kararlarının özel bankalar üzerinde önemli bir etkisinin olacağına inanmadıklarını açıklamıştı. Peki, ne oldu? Kredi faizlerinde beklenen gerileme gerçekleşti mi? Kredi kullanımı arttı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön