29 / 03 / 2024

"İktidar resmen gidin döviz alın diyor"


Piyasalarda hükümetin, KOBİ'lere ve esnafa yönelik olarak açıklayacağı Kredi Garanti Fonu paketinin ayrıntıları beklenirken, ekonomistler seçim öncesinde bir kredi bolluğu yaşanacağı tahmin ediliyor.



 Peki bu bollaşma ekonomiye nasıl yansıyacak, krediye ulaşanlar yüksek enflasyon ortamında aldıkları kredileri nasıl kullanacak? Krediler üretime ve istihdama mı yoksa döviz ve konut gibi yatırım araçlarına mı gidecek? Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde uzmanların konuyla ilgili görüşlerine yer verildi. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, iktidarın piyasaya para dağıtacağı beklentisinin arttığını belirterek, kullanılacak düşük faizli kredilerin yatırıma dönüşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Kredilerin, yata, kata gitmemesi için bir takım önlemlerin alınacağını ifade eden Babuşçu, düşük faizli konut kredilerinin de kullandırılacağını iddia etti. Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir ülkede piyasaya bu kadar sıcak para girişinin enflasyonu tetikleyeceğini ve dar gelirlileri de zora sokacağını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön