19 / 04 / 2024

Bankalar işin suyunu çıkardı, yüzde 12 ile alıp yüzde 60'la satıyorlar

Bankalar işin suyunu çıkardı, yüzde 12 ile alıp yüzde 60'la satıyorlar

Bankaların kullandırdıkları bireysel ve ticari kredilerde faiz oranları düşmüyor ama MB'nin faizleri düşürmesi bankaların ekmeğine yağ sürüyor.



Bankalar krediyi Merkez Bankası'ndan yüzde 12 faizle alıp vatandaşa yüzde 60 faizle veriyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizi yüzde 12’ye indirdi, ancak ticari krediler ve bireysel kredilerin faiz oranları bu MB'nın politika faizinin oldukça üzerinde. Konut kredilerinde yüzde 49'a kadar çıkan faiz oranları ihtiyaç kredilerinde ise yüzde 60'a kadar çıkıyor.

Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 12'ye çekti ancak kredi faizleri ile arasında açılan makas bir türlü kapanmıyor. Merkez Bankası'nın geçen ay zorunlu karşılıklar ile yaptığı düzenleme ticari kredi faizlerinin düşmesine yol açtı. Ancak bankalar farklı kalemlerdeki kesintilerle kredi maliyetlerini istedikleri oranda tutmaya devam ediyorlar. Tüketici kredilerinde ise faiz oranlarında herhangi bir düşüş olmadı. Bireysel kredilerde faiz oranları yüksek seyretmeye devam ediyor.natı da talep ettikleri ifade ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön