10 / 05 / 2024

Bireysel kredi faizleri

Bireysel kredi faizleri

Bankaların kullandırdıkları bireysel ve ticari kredilerde faiz oranları düşmüyor ama MB'nin faizleri düşürmesi bankaların ekmeğine yağ sürüyor.

Bireysel kredi faiz oranları yıllık bazda yüzde 20'lere çıktı!

Bireysel kredi faiz oranları yıllık bazda yüzde 20' lere çıktı. Bireysel kredi faiz oranları yıllık bazda yüzde 20'lere, mevduat faizleri ise yüzde 11,50'lere yükseldi.

Kredi ve kredi kartı borçlarında icra takibi zirve yaptı! 1 haftada 1.2 milyar TL arttı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırlamış olduğu ekonomi raporuna göre bankaların icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise 19-26 Nisan 2024 haftasında 1.2 milyar Türk Lirası daha arttı ve 59.7 milyar Türk Lirası'na çıktı. 

1 milyon TL'nin getirisi ne kadar? Bankalar ticari kredi faiz oranlarını da güncelledi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son yayımladığı veriler kapsamında, 1-3 aylık Türk Lirası mevduat faizi yüzde yüzde 64,3'ten yüzde 67,4'e çıktı. Ticari kredi faizleri de yüzde 66,3'ten yüzde 67,5'e kadar çıktı. Özel bankaların bazıları TL mevduata verdiği faiz oranlarını güncelledi.

Kredi faizleri fırladı! 1 haftada 7 puanın üzerinde artış!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50’ye çıkarmasından sonra bankalar da kredi faizlerinde artışlar yaptı. Paylaşılan detaylara göre ihtiyaç kredilerindeki artışlar 40-200 baz puan arasında kalırken, ticari kredilerde 700 baz puanlık artırım oldukça dikkat çekti.

Kredi faizleri zirveye çıksa da bankalara borcu olanların sayısı 40 milyonu aştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kredi faizleri zirvelere çıksa da bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı da borç miktarı da rekor seviyeye ulaştı. CHP’nin haftalık ekonomi raporunda yer alan detaylara göre Türkiye'de borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu geçti.

Kredi ve kredi kartlarda dikkat çeken detay! Bireysel kredilerin yüzde 44’ü kredi kartları, yüzde 16’sı konut kredileri!

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlanmaları artarken borcunu ödememiş kişi sayısında düşüş yaşandığı görüldü ve bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı 2023’te yüzde 11.64 azaldı.

Bireysel kredi kartı harcamaları yüzde 147 artarak 2.5 kata çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen bireysel kredi kartı harcamalarında aylıklandırılmış büyüme hala 2.5 katının üzerinde seyrediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Çanlar kredi kartları için çalıyor: Borçlar 1.2 trilyon liraya ulaştı!

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon TL'ye ulaştı. Tüketimin enflasyonla mücadeledeki zorlayıcı etkisi sebebiyle ekonomi yönetiminin de kredi kartlarında frene basması bekleniyor.

Kredi faizleri arttı, konut talebi yüzde 35 azaldı!

Rusya’da artan konut kredisi faizleri sonrası Moskova’da satılık dairelere talep kısa zamanda yüzde 35 azaldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Kredi kartı borçları tarihi zirvesinde!

Kredi kartı borçları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı borçlarının, toplam TL krediler içindeki payının son iki senede iki katına çıktığı kaydedildi.

Milyonlarca kişi 2024 yılına borçlu girecek! Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 168 arttı!

2024 yılına günler kala vatandaşların yeni yıla borçlu gireceği ortaya çıktı. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 168 arttı.

Bireysel kredi faizleri Haberi

Bireysel kredi faizleri

Bankalar krediyi Merkez Bankası'ndan yüzde 12 faizle alıp vatandaşa yüzde 60 faizle veriyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizi yüzde 12’ye indirdi, ancak ticari krediler ve bireysel kredilerin faiz oranları bu MB'nın politika faizinin oldukça üzerinde. Konut kredilerinde yüzde 49'a kadar çıkan faiz oranları ihtiyaç kredilerinde ise yüzde 60'a kadar çıkıyor.

Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 12'ye çekti ancak kredi faizleri ile arasında açılan makas bir türlü kapanmıyor. Merkez Bankası'nın geçen ay zorunlu karşılıklar ile yaptığı düzenleme ticari kredi faizlerinin düşmesine yol açtı. Ancak bankalar farklı kalemlerdeki kesintilerle kredi maliyetlerini istedikleri oranda tutmaya devam ediyorlar. Tüketici kredilerinde ise faiz oranlarında herhangi bir düşüş olmadı. Bireysel kredilerde faiz oranları yüksek seyretmeye devam ediyor.natı da talep ettikleri ifade ediliyor.

Sözcü Gazetesi'nden Mehtap Özcan...