24 / 04 / 2024

ekspertiz işlemlerini kim yapar

ekspertiz işlemlerini kim yapar

Konut kredisi; bankaların ve kredi kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyen kişilere gayrimenkul ipoteği karşılığında verdiği kredi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Dul ve yetim maaşında hesap değişti: Kim, kaç TL aylık alacak? Şimdi zamlı maaş tablosuna bakın!

Emekli maaş zamlarının kesinleşmesinin ardından dul ve yetim maaşları merakla araştırılmaya başlandı. Peki zamlı dul ve yetim maaşları ne kadar oldu? Kim, kaç TL aylık alacak?

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Miras kalmış tapusu olanlar dikkat! Mal paylaşımında bölünme yöntemleri değişti...

Son dönemde tapu işlemleri ile ilgili yeni ve iyi bir karar alındığı duyuruldu. Buna göre, kardeşler arasında tapu devri işlemleri noter aracılığı ile yapılmıyor. Vatandaşların tapu işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak için yeni düzenlemeye gidildi. İşte ayrıntıl

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

SGK emeklilik kaydı nasıl oluşturulur? Emekli olma aşamasında olan kişi ne yapmalıdır?

Emeklilik, birçok birey için yaşamlarının önemli bir dönüm noktasıdır ve kişisel ve mali durumlarıyla ilgili önemli kararlar içermektedir. Bu nedenle, emeklilik işlemlerini dikkatli ve bilinçli bir şekilde yönetmek, geleceğinizi güvence altına almanız açısından önemli bir adımdır.

Ev satmak için vekalet nasıl verilir?

Farklı nedenlerle tapu işlemlerini bizzat gerçekleştiremeyeceğiniz durumlarla karşılaştığınızda, istediğiniz gayrimenkulu satın almak için vekalet verme yöntemini tercih edebilirsiniz. Eviniz, iş yeriniz, arsanız veya tarlanız gibi çeşitli taşınmazlar için bu işlemi yapabilirsiniz.

İŞKUR resmen duyurdu! O belediye KPSS şartsız lise mezunu işçi alacak! Son başvuru tarihi bugün! Acele edin!

Nevşehir Belediyesi, İŞKUR üzerinden personel alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilanda son başvuru tarihinin bugün olduğu ve başvuru yapmak isteyenlerin mesai saati bitime kadar işlemlerini tamamlaması gerektiği belirtildi.

İş Bankası emekli promosyonunda yarışı kızdırdı! Geriden koşup öne geçti!

İş Bankası, emeklilik döneminde bankacılık işlemlerini kolaylaştıran avantajlarla dikkatleri üzerine çekiyor. Son kampanyasıyla emekli olanlara büyük bir fırsat sunan İş Bankası, emekli maaşını İş Bankası'na taşıyanlara 7.500 TL'ye varan promosyon ödemesi yapıyor.

Binance'den dolar hamlesi! Para yatırma işlemleri askıya alındı

Binance'in ABD kolu düzenleyici kurumların aleyhine açılan davadan sonra dolar cinsi para yatırma işlemlerini askıya aldı.

Telefonundan bankacılık işlemi yapanlara uyarı! Hemen buraya bakın, paranızdan olmayın!

Samsun Emniyet Müdürlüğü, mobil bankacılık kullanıcılarını dolandırıcılık tehditlerine karşı uyarıyor. Banka işlemlerini telefonlarından gerçekleştiren vatandaşlar, güvenlik önlemlerini ihmal etmemeli ve dikkatli olmalı. İşte detaylar...

Gayrimenkullerini satışa çıkaracaklar, noterlerde sistem değişti! Bakın artık nasıl olacak!

Artık isteyenler, ev alım-satım gibi tapu işlemlerini, satış ve devir işlemlerini noter aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Bu işlemler için gereken tapu harcının hesaplanan miktarına ek olarak, belirlenen ek noterlik ücretini de ödemeleri gerekecek. Bu değişiklikle, tapu işlemlerinde yeni bir dön

Kredi kartı başvurusu neden onaylanmaz, onaylanması için ne yapmalı?

Kredi kartları, günlük hayatta birçok insanın finansal işlemlerini kolaylaştıran popüler bir ödeme aracıdır. Ancak, kredi kartı başvuruları her zaman onaylanmayabilir. Peki kredi kartı başvurusu neden onaylanmaz? İşte detaylar...

ekspertiz işlemlerini kim yapar Haberi

ekspertiz işlemlerini kim yapar

Konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Bir uzman tarafından gayrimenkulün değerinin belirlenme çalışmasına ekspertiz deniyor. Arsa değeri, bina değeri, ulaşım, alt yapısı, imar durumu gibi durumları inceleyip değer biçme işi olarak da ifade edilebiliyor. 


Konut alabilmek için konut kredisi kullanacak olan kişiler bankaya başvuruda bulunuyor. Banka başvuru kapsamında gayrimenkulü incelemesi için eve bir ekspertiz gönderiyor. 


Ekspertiz raporunda, gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi bilgilere yer veriliyor. 


Banka ekspertizin hazırladığı rapora göre, konut kredisi tutarını belirliyor. Banka, ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu ekspertiz raporunun iptal edilmesi mümkün oluyor. Peki, konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?


Ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Ekspertiz işlemi için uzman kişiyi kredi kuruluşu seçiyor. Eğer gayrimenkulun değerini ölçmesi...