19 / 04 / 2024

ekspertiz raporu kaç günde çıkar

ekspertiz raporu kaç günde çıkar

Konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de ekpsrtiz raporu olarak biliniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Ekspertiz kaç günde gelir?

Gayrimenkulün değerinin belirlenmesi işlemi ekspertiz olarak adlandırılıyor.Ekspertiz işlemi uzmanlar tarafından gerçekleştiriliyor.Peki ekspertiz kaç günde gelir?İşte ekspertiz için gerekenler ve ekspertizin gelme süresi..

Ekspertiz ne iş yapar?

Kredi kullanarak konut alınmak isteniyorsa bir bankaya başvurulur. Banka kredi başvurusunu ekspertiz raporu sonucunda değerlendirir. Bu noktada ekspertiz ne iş yapar, ekspertiz raporunu nasıl hazırlar? gibi sorular da elbette merak edilir...

Ekspertiz belgesi nasıl alınır?

Ekspertiz belgesi nasıl alınır?: Gayrimenkul değerleme lisansı alabilmek için öncelikle dört yıllık bir üniversite mezunu olma şartı aranıyor. Gayrimenkul değerleme uzmanı olarak üç yıllık tecrübe de aranıyor...

Ekspertiz raporu başvurusu!

Ekspertiz raporu başvurusu, kredi ile konut alınmak istenildiğinde baklar tarafından mutlaka isteniyor. Ekspertiz raporu ile bankalar hem kendini garantiye alıyor hem de vereceği kredi miktarını belirliyor...

Ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Ekspertiz raporu kaç günde çıkar?: Ekspertiz sonrası rapor bankaya 1 yada 3 iş gününde ulaşıyor. Sonra banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor. Eğer kredi talebi onaylanırsa kredinin kulandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor...

Konut ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Kredi kullanarak konut sahibi olmak isteyenlere ne kadar kredi çıkacağı, ekspertiz raporu baz alınarak belirleniyor. Buna göre konut ekspertiz raporu kaç günde çıkar? İşte yanıtı...

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

Konut satışlarına da ekspertiz raporu şart!

Konut fiyatları ile kira fiyatlarında yaşanan artışlara çözüm önerileri gelmeye devam ediyor. CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş da konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Yüzde 40 özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?

Engelli raporu, belli şartları taşıyan kişilere verilmektedir. Belirlenen engellilik oranına sahip olanlar bu raporu alabilir. Peki “Yüzde 40 oranında özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?” İşte detaylar!

En fazla kaç gün süreyle istirahat raporu alınabilir?

İstirahat raporu hakkında çalışanların merak ettiği huşular vardır. Onlardan biri de en fazla kaç gün süreyle istirahat raporu alınabilir? sorusudur. İşte merak edilen detaylar!

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

Ata GYO'nun AVM'lerinin kira geliri beklenen gelirin altında!

Ata GYO'nun portföyündeki gayrimenkullerden elde edilen kira gelirlerinin ekspertiz değeri ile karşılaştırılması kapsamında, Lüleburgaz Ata Corner Projesinden 2020 yılında elde edilen kira geliri toplamı, ekspertiz raporu kapsamında beklenen gelirin altında gerçekleşti. 

Akasya AVM'nin 2020 yılı kira geliri beklentinin altında!

Akiş GYO'nun portföyündeki gayrimenkullerden elde edilen kira gelirlerinin ekspertiz değeri ile karşılaştırılması kapsamında, Akasya AVM'den 2020 yılında elde edilen kira geliri toplamı, ekspertiz raporu kapsamında beklenen gelirin altında gerçekleşti.

Yeşil GYO Kağıthane Elexia Levent 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İstanbul ili, Kağıthane ilçesi, Merkez Mahallesi, 6087 ada 13 nolu parselde yer alan 27 adet bağımsız bölümde bulunan şirket hissesine ilişkin 2020-1223 nolu yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

Özderici GYO Yapıkredi Plaza ekspertiz raporu!

Özderici GYO'nun İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 1403 Ada, 648 no'lu parsel üzerine kayıtlı olan C Blok 25 no'lu bağımsız bölüme ait 2020 yılı ekspertiz raporu yayınlandı. 

ekspertiz raporu kaç günde çıkar Haberi

ekspertiz raporu kaç günde çıkar

Konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka sizden evin değer tespiti için gayrimenkul ekspertiz raporu istiyor. Ekpsertiz raporunu genellikle banka kendi yönlendiriyor. Değer tespit işlemi uzman ve lisanslı ekspertizler tarafından yapılıyor. 


Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin gelir durumunun ve kredi kullanılmak istenen evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor.


Gerekli belgeler ile müracaat edilmesinin ardından banka ilk olarak kredi başvuru sahibinin aylık gelir durumuna bakıyor. Ayrıca kredi özgeçmişi de kredi notuyla ölçülüyor. 


Kredi başvurusu ön onayın tamamlanmasının ardından ev için ekspertiz raporu alınıyor.Eksperler tarafından düzenlenen bu rapor sonucunda konuta ne kadar kredi verileceği belirleniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?


Ekspertiz raporunda, konutun ipotek, şerh, irtifak hakları gibi durumlarının olup olmadığı,inşaat maliyeti,...