26 / 04 / 2024

el atmanın önlenmesi davası

el atmanın önlenmesi davası

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, "mülkiyet hakkına dayalı elatmanın önlenmesi davası" konusunu kaleme aldı. İşte 4 maddede mülkiyet hakkına dayalı elatmanın önlenmesi davası...

İcradan gelen ihale araçları ikinci el piyasasını etkileyecek mi? Kaç adet otomobil satılacak? Hemen bakın!

Son günlerde tartışılan icralık ikinci el araçların ihalesiyle ilgili olarak Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Depolarda 700 bin araç var ancak bu satıştan trafiğe çıkacak nitelikte 25 bin adede zor ulaşılır. Bu da piyasayı fazla etkilemez” dedi.

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

Eylül'de ikinci el araç ilanları arttı! En çok Fiat modelleri ile 800 bin TL ve üzeri araçlar ilanda! 

Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el aracın sıfır araçtan pahalı satılmasının önüne geçmek için yaptığı düzenlemenin etkileri Eylül'de de görüldü. Eylül ayında ikinci el satılık araç ilanları arttı. İşte ayrıntılar...

Çeyiz düzeceklere müjde! BİM'e çeyiz paketi geliyor! Sakın kaçırmayın! 5-8 Eylül 2023 BİM Aktüel kataloğu!

Türkiye'nin en büyük perakende market zincirlerinden BİM aktüel ürün katalog listeleri belli oldu. BİM kataloğunda bu hafataya özel çeyiz paketi bulunuyor. Peki  BİM kataloğunda bu hafta hangi ürünler satışa çıkacak? İşte 5-8 Eylül 2023 BİM Aktüel kataloğu!

İkinci el taşıt satışı için flaş karar! Kurala uymayanlara 300 bin TL ceza!

İkinci el araçlara dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda ikinci el aracın sıfır araçtan pahalı satılması 2024'e kadar yasaklandı. Kurala uymayanlara yönelik 300 bin TL'ye kadar ceza kesilecek.

Kampçılar bu aktüel ürünler kaçmaz! Şok markette Piknik Sandalyesi 159, Kamp Sandalyesi 159 TL'ye düştü! 

Türkiye'nin en büyük perakende market zincirlerinden biri olan ŞOK market, 13-16 Mayıs aktüel ürün katalog listeleri yayımlandı. Kataloğu görür görmez markete akın etmek isteyen halk hemen eksiklerini belirledi. İşte detaylar.

Migros yine yaptı yapacağını! Mayıs ayına indirimle girdi! Tuvalet kağıdında flaş indirim yapıldı

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden olan Migros, aktüel ürün kataloğunu duyurdu. Alışveriş tutkunları aracılığı ile dikkatle incelenen katalog ilgi odağı oldu. İşte detaylar.

Kuyruk oluşturacak katalok yayınladı! Şok'ta Buharlı Seyahat Ütüsü 329 TL, Fırın 2.549 TL'ye düştü

Haftalık olarak tespit edilmiş olarak ürünlerde indirim kampanyalarını halka ilan eden Şok market bu hafta sonuna özel aktüel ürün kataloğunu yayınladı. Şok tüketiciye bu hafta sonu hangi ürünlerini hangi ücrete sunacak? İşte detaylar bu haberimizde...

BİM'de Peynir çeşitleri 19.50 TL, pilavlık bulgur 24.75 TL'ye düştü! Bayram indirimlerini kaçırmayın

Salı günlerini indirim yapmayı adet haline getirmiş olan BİM, 25 Nisan aktüel ürün kataloğunu duyurdu. Tüketiciler için çeşitli ürünlere indirim yaparak vatandaşın beğenisine sunuyor. 25 Nisan Salı günü hangi ürünlerini vatandaşın beğenisine arz edecek? Ayrıntılar haberimizde..

11 Nisan 2023 BİM aktüel ürün kataloğu yayımlandı! 12 kg toz deterjan sadece 190 TL, bebek bezi 162 TL! Hemen bakın!

BİM, ülkemizde en çok ziyaret edilen zincir marketler arasında yer alıyor ve yeni bir indirim kampanyası başlatıyor. BİM'in duyurusuna göre, 11 Nisan Salı gününden itibaren pek çok ürün dip fiyatlarıyla satışa sunulacak.

Bim'den Çeyiz düzeceklere büyük kampanya! Ramazan'a özel Fırın Tepsisi 199 TL, Salata Tabağı 49 TL

Bim, Ramazan ayında da kampanyalarına ara vermiyor. Mart ayının son kampanyasını duyuran Bim 31 Mart aktüel ürün kataloğunu yayınladı. Çeyizlik ürünler ve bahçe malzemeleri ağırlıklı ürünlerde indirim yapan Bim kataloğu, yoğun şekilde takip ediliyor.

BİM'de mükemmel Ramazan indirimleri! Reçel 49,50 TL, tereyağI 125 TL'ye düştü! Yetişen alır 

BİM'in aktüel ürünler listesi her hafta olduğu gibi bu hafta da merak edilenler arasında. Her haftanın salı günleri farklı ürünlerini indirime sokan Bim'de bu salı neler var? İşte BİM 28 Mart aktüel ürün kataloğu.

BİM'den müjde! Katlanabilir Elektrikli Bisiklet geldi! Sakın bu sefer kaçırmayın! 31 Mart Cuma BİM kataloğu!

Türkiye'nin en büyük perakende market zincirlerinden biri olan BİM, yeni aktüel ürün katalog listelerini yayınladı. Katalogda ise Katlanabilir Elektrikli Bisiklet ve bahçe ürünleri dikkat çekti.

el atmanın önlenmesi davası Haberi

el atmanın önlenmesi davası

1-Giriş

Türk Medeni Kanunu’nun 683. maddesi ile “Bir şeye malik olan kimse, hukuk düzeninin sınırları içinde, o şey üzerinde dilediği gibi kullanma, yararlanma ve tasarrufta bulunma yetkisine sahiptir. Malik, malını haksız olarak elinde bulunduran kimseye karşı istihkak davası açabileceği gibi, her türlü haksız elatmanın önlenmesini de dava edebilir.” denilerek mülkiyet hakkı korunmuştur. Malikin, işbu mülkiyet hakkından kaynaklı yetkilerini kullanması veya bu yetkiden istediği şekilde yararlanmasının engellenmesi halinde, bu müdahale ve saldırıların önlenmesi için elatmanın önlenmesi davası açılabilir. 

Elatmanın mutlaka kullanmaya, yararlanmaya engel olma, güçlük çıkarma şeklinde yapılmasına gerek yoktur. Fiili bir el atma olmasa bile, bir hak iddia etmek, ciddi bir elatma tehlikesi yaratmak dahi bu davanın konusunu teşkil eder. Yani, haksız el atma doğrudan mülkiyet hakkına el atma şeklinde olabileceği...