23 / 04 / 2024

El senediyle gayrimenkul satışı yapılır mı

El senediyle gayrimenkul satışı yapılır mı

Posta yazarı Tamer Heper, 'El senedi veya noterden yapılan satışın hüküm ifade etmediğini öğrendim. Bununla ilgili dava açıldığında 6 yıl önce satış yapılmışsa satışın o günkü değeri üzerinden mi yoksa bugünkü rayiç değer üzerinden mi alacak hakkı doğar?' sorusunu yanıtladı.

Belgesi olmayan gayrimenkul ilanı veremeyecek! Sahte ilan tedbirleri 1 Kasım'da yürürlüğe girecek!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarında sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için hayata geçirilmesi planlanan ilan yasağının uygulanması yarın başlayacak.

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Mahmut Sefa Çelik, Fatih Çelik, Mahmut Asmalı ve Hüseyin Dinçel ortaklığında kuruldu.

Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Hüseyin Dinçel, Mahmut Sefa Çelik, Mahmut Asmalı ve Fatih Kıvanç ortaklığında kuruldu.

İkinci el konut fiyatlarında spekülasyona 349 bin TL ceza!

Gayrimenkul piyasasında fiyat spekülasyonu yapan kişiye 349 bin TL para cezası verildi. Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, 2'nci el daire fiyatlarında köpük oluşturmaya çalışan spekülatörlerle mücadele çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalarda bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uygulandı

El Salam Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

El Salam Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Esmaa Al Hasan tarafından kuruldu.

İkinci el araç ve gayrimenkul alım-satımında yeni dönem! Yönetmelik değişti, bakın yeni düzenlemeler neler getiriyor?

Gayrimenkul ve ikinci el araç ticaretinde yeni dönem başlıyor. Uzmanlar yeni dönemde güven ve şeffaflığın ön planda olacağını belirtiyor.

İstanbul Avrupa Yakası'nda ikinci el gayrimenkulde taşınmalar yüzde 27 azaldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi Raporu-2023 İlk 6 Ay” sonuçlarında, İstanbul Avrupa Yakası'nda ikinci el gayrimenkulde taşınmaların yüzde 27 düştüğü belirlendi. İşte ayrıntılar...

Tunçel Gayrimenkul Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tunçel Gayrimenkul Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Armağan Tunçel ve Kağan Tunçel ortaklığında kuruldu.

El Nour Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

El Nour Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Mahmoud Rashed tarafından kuruldu.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Render El Shahbaa Group Gayrimenkul Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Render El Shahbaa Group Gayrimenkul Ve Mimarlık Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Bakri Karzon tarafından kuruldu.

Cedrus Group Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cedrus Group Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 350 bin TL sermaye bedeli ile Abdülfettah Yılmaz ve Mohamad El Sabsabı ortaklığında kuruldu.

M F G Gayrimenkul Tarım Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M F G Gayrimenkul Tarım Yatırım Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Alı El Masrı tarafından kuruldu.

El senediyle gayrimenkul satışı yapılır mı Haberi

El senediyle gayrimenkul satışı yapılır mı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Geçen yıl nisan ayında evimi Çinli birisine kiraya verdim. Bugüne kadar kirasını muntazam ödeyen kiracı, iki aydır ödemiyor. Araştırdım, iki ay önce Çin’e gitmiş ve hâlâ kendisinden bir haber yok. Bu yıl nisan ayı geldiğinde hemen kendisini tahliye edebilir miyim? Yoksa ne yapmam gerekiyor?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...



El senedi veya noterden yapılan satışın tapuda tescil edilmediği sürece hüküm ifade etmediğini yazılarınızdan öğrendim. Bununla ilgili dava açıldığında 6 yıl önce bu şekilde satış yapılmışsa satışın o günkü değeri üzerinden mi yoksa bugünkü rayiç değer üzerinden mi alacak hakkı doğar?

● E.İ.


Hukuki konular toplum içinde az bilinir. Çünkü detayı çoktur ve yaşamda olaylar sonsuz çeşittedir. Olayları...