29 / 03 / 2024

elazığ hasar raporu

elazığ hasar raporu

İçişleri Bakanlığı'nca 24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan deprem sonrasında gerçekleşen çalışmalar ve yardımların anlatıldığı video hazırladı. Video da hasar tespit çalışmaları anlatıldı.

Bakan Murat Kurum yıkım alanını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Bakan Kurum depremzedelerle görüştü.

Elazığ'da mağdur 5 bin aile için barınma merkezi yapılıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elazığ'daki deprem yardım kampanyasından şu ana kadar 96 milyon lira AFAD'a, 47 milyon lira da Kızılaya geldi. "Sosyal tesislerde 1500 aileyi barındırmayı planladık'' dedi.

Elazığ’a bilimsel rapor: Hasarın nedeni ‘yapışık bina'!

Hacettepe Üniversitesi’nden bilim insanları, 41 kişinin öldüğü deprem sonrasında Elazığ’da bulunan binalarda incelemelerde bulundu.

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Elazığ’da 6 Şubat deprem felaketinin ardından incelenen çoğu binanın hasar kaydı, itirazlar sonucunda değişiyor. Ev sahipleri, hasar durumunun kesinleşmesi için açılan davaların sonuçlarını bekliyor.

Elazığ'da 254 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihinde yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 254 konut ile 43 iş yerinin kuraları çekildi.

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ'da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ağır hasar gördüğü tespit edilen toplamda 10 bin 694 yapının yıkımına başlandı.

Elazığ'da 84 deprem konutu sahibini buldu!

Elazığ'da 2020 yılında yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 84 konut için kura çekimi yapıldı.

Bina hasar tespit raporu nereden alınır? Bina hasar tespiti ücretli mi?

Hasar tespit ve hasar tespit raporuna dair vatandaşlardan pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

Depremde hangi şehirde kaç konut hasar gördü? Kaç konut yıkılacak? Kaçı hasarsız? İşte şehir şehir hasar raporu…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem felaketinin ardından aralarında Kayseri, Niğde ve Kilis’in de yer aldığı 13 ilde, hasar tespit çalışmaları yaptı. Yapılan çalışmalarda ağır hasarlı ve acil yıkılması gereken binalar belirlendi.

Elazığ'daki 164 deprem konutu sahiplerini buldu!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihlerinde yaşanan depremlerde evleri yıkılan ve ağır hasar görenler için inşa edilen 164 konut için kura çekilişi gerçekleştirildi.

Elazığ'da 105 deprem konutu sahiplerini buldu!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihlerinde yaşanan depremlerde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için 11 farklı yerde hayata geçirilen toplam 105 konutun kuraları çekildi. İşte detaylar...

Elazığ'da depremin verdiği zarar büyük ölçüde telafi edildi!

Elazığ'da depremin yarattığı hasar devletin eliyle gideriliyor. Peki üzerinden 2 yıl geçen depremin ardından neler yapıldı? İşte ayrıntılar...

Elazığ'da 340 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören Rüstempaşa ve Abdullahpaşa mahallelerinde ki hak sahipleri için inşa edilen 340 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da depremzedeler için yapılacak konutlar TBMM'de!

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler için yapılacak yeni konutların akıbetini TBMM gündemine taşıdı...

elazığ hasar raporu Haberi

elazığ hasar raporu

İçişleri Bakanlığı tarafından 24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan deprem sonrasında gerçekleşen çalışmalar ve yardımların anlatıldığı video hazırladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 24 Ocak'taki 6,8 büyüklüğüne sahip deprem sonrasında 4 ve üzeri büyüklükte 24 olmak üzere toplam 2 bin 795 artçı sarsıntı yaşandı.

Enkazdan 45 kişinin sağ kurtarıldığı depremde, 41 kişi yaşamını yitirdi. Depremde yaralanan 1631 kişi hastaneye başvurdu, bunlardan 1619'unun tedavisi tamamlanırken 12 kişinin tedavisi devame diyor.

Deprem sonrasında AFAD, jandarma, UMKE, itfaiye teşkilatlarından ve sivil kuruluşlardan toplam 7 bin 245 personel çalışmalar düzenledi.

Deprem bölgesinde 28 noktada Afet Koordinasyon Merkezi İrtibat Ofisleri kuruldu, çeşitli özelliklerde 310 araç, 5 mobil koordinasyon tırı, 24 arama-kurtarma köpeği ve tedbir için baraj yakınlarına dalgıç ekipleri gönderildi.

Ayrıca, Kızılay, AKUT, İHH gibi sivil toplum kuruluşlarından...