24 / 04 / 2024

Elazığ'da 340 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da 340 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören Rüstempaşa ve Abdullahpaşa mahallelerinde ki hak sahipleri için inşa edilen 340 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.



Elazığ'da depremzedelerin konut kuraları çekildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Elazığ'da 24 Ocak 2020 yılında yaşanan depremde evleri yıkılan vatandaşlar için Abdullahpaşa ve Rüstempaşa mahallelerinde yaptırılan 340 dairenin kura çekimi yapıldı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 şiddetindeki depremden sonra evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için çalışmalar devam ediyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında Rüstempaşa Mahallesi 1. etapta 312 konut, Abdullahpaşa Mahallesi 4. etapta ise 28 konutun kurası İl Özel İdaresi'nde yapılan törende gerçekleşti.


Düzenlenen programda konuşan Vali Ömer Toraman,  hak sahiplerinin bir an evvel konutlarında yaşamaları için tüm kurum ve kuruluşların seferber olduğunu söyledi.

Elazığ da 340 deprem konutunun kurası çekildi!

Abdullahpaşa ve Rüstempaşa mahallelerinde inşası tamamlanan konutların kura çekilişlerinin yapıldığını belirten Toraman, konutların depremzedeler için hayırlı olmasını diledi.

Elazığ'da yapılan inşaatların son durumu hakkında konuşan Toraman, şu şekilde konuştu:

"Başlangıçtan bugüne kadar Elazığ'da bugün itibariyle 16 bin 197 konut ve 243 iş yerinin kurasını çekerek vatandaşımıza teslim ettik. Sürsürü Mahallesi'ndeki konutları da teslim edersek Elazığ merkezde deprem sonrası oluşan hasarı büyük ölçüde tamamlandığını söyleyebiliriz. İnşallah cuma günü Sürsürü Mahallesi'ndeki konutların kurasını da çekeceğiz."
Elazığ Sivrice'de 305 konut hak sahiplerine teslim edildi!

Elazığ Abdullahpaşa Konutları teslim ediliyor!


Geri Dön