19 / 04 / 2024

Elazığ'daki 452 deprem konutunun kuraları çekildi!

Elazığ'daki 452 deprem konutunun kuraları çekildi!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremden hayata geçirilecek 452 konutun kura çekilişi gerçekleştirildi.



Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra depremzedeler için Abdullah Paşa Mahallesi'nde hayata geçirilen 452 konutun kuraları çekildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkez üssü Sivrice olan, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 büyüklüğündeki depremde konutları yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedelerin yaralarının sarılması amacıyla başlatılan çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Yapılan çalışmalar dahilinde Abdullah Paşa Mahallesi'nde 4. etapta inşaat çalışmaları tamamlanan 516 kentsel dönüşüm konutundan 452 tanesi için İl Özel İdaresi'nde Vali Ömer Toraman'ın katıldığı törenle kura çekilişi gerçekleştirildi. 

Elazığ daki 452 deprem konutunun kuraları çekildi!

Vali Ömer Toraman konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: "Depremin yaralarının sarılması, hayatın normalleşmesi için devletimiz var gücüyle mesai harcıyor. Çok önemli işler halledilerek bugüne gelmiş bulunuyoruz. Son 1,5 aylık süre zarfında  TOKİ  tarafından inşası tamamlanan ve dağıtım için teslim aldığımız konutlarımızın toplam sayısı 3 bin 479 oldu. Demek ki son 1,5 aylık dönemde Elazığ'da 3 bin 479 adet konut ve iş yeri kurası çekmişiz. Böylece vatandaşlarımız evlerini öğrenmiş oldular. Kura çekimini müteakiben de süratle konutlarını, anahtarları teslim ediyoruz. Bir taraftan arkadaşlarımız bunun için gayret gösteriyor. Elazığ'da bugüne kadar 13 bin 425 kura çekmişiz. Bunun 99 tanesi iş yeri, diğerleri konut kurasıdır."

Elazığ'da 395 deprem konutunun kura çekilişi yapıldı!


Geri Dön