19 / 04 / 2024

Elazığ'da 395 deprem konutunun kura çekilişi yapıldı!

Elazığ'da 395 deprem konutunun kura çekilişi yapıldı!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen konutların kura çekilişi yapıldı.



24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen ve merkez üssü Sivrice ilçesi olan depremden sonra, konutları yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedelerin yaralarının sarılması çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu kapsamda Mustafapaşa Mahallesi'nde 4. etapta inşaat çalışmaları tamamlanan toplamda 395 konut için İl Özel İdaresinde kura çekim töreni yapıldı.

Vali Ömer Toraman, törendeki konuşmasında hak sahibi vatandaşların bir an önce konutlarına kavuşabilmeleri amacıyla tüm kurum ve kuruluşlar olarak çaba harcadıklarını dile getirdi.

Elazığ da 395 deprem konutunun kura çekilişi yapıldı!

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Toraman, "Deprem afetinden ve kentsel dönüşümden dolayı hak sahibi vatandaşlarımızın olduğu bir mahallemiz. 4. ve son etabın kurasını çekiyoruz." diye konuştu. Toraman, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bugün itibariyle kura çekimi yapılan toplam konut ve iş yeri sayısı 12 bin 795'e yükseldi. Önümüzdeki günlerde de diğer etaplar için kura çekimlerine devam edeceğiz. Bu bir haftalık süre içerisinde çok ciddi manada kura çekimi olacak. TOKİ, inşaatları çok ciddi bir seviyeye getirdi. Bakanlığımız bunları çok hızlı bir şekilde kabulünü yapıp diğer işlemleri tamamlayıp kurası çekilebilir hale getiriyor. Kurası çekilen konutları en kısa sürede vatandaşlarımıza teslime edeceğiz."
 

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!


Geri Dön