26 / 04 / 2024

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelere hibe edilen konutlar için 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığı ileri sürülmüştü. Elazığ Valisi Ömer Toraman, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü.



Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan, Sivrice merkezli ve 6.8 şiddetindeki depremde 5 konut yıkıldı, binlerce konut ise hasar gördü. Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre; depremde yakınlarını kaybeden aileler, Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çerçevesinde bazı konutların Elazığ Valiliği tarafından hibe edildiğini, iki sene sonrasındaysa 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığını belirtti.  

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığına bağlı  TOKİ  tarafından depremzedelere ihtarname yollandı. Depremzede vatandaşlardan oturdukları konutların satış sözleşmelerini imzalamaları istendi. Elazığ Valiliği'nden konuya ilişkin bir açıklama geldi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından depremzedelere yollanan ihtarnamede şu ifadeler yer almıştı:

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

“Elazığ depremin nedeniyle, mağdur olan hak sahiplerine, 17 Şubat 2020 ve 27 Şubat 2020 tarihinde yapılan kura çekilişi yapılmış ve konutlar sözleşme imzalanmadan hak sahiplerine teslim edilmiştir. Elazığ Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1-A blok 10 nolu konutta hak sahibi olduğunuz ve ikamet ettiğiniz, ancak tüm sözlü uyarılara rağmen 01 Mart 2021 tarihinden bugüne kadar sözleşme imzalamadığınız tespit edilmiştir.

Sözleşme imzalamadan konutta ikamet etmeniz işgalci olarak nitelendirileceğinden, işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 10 gün içerisinde T. Halk Bankası Elazığ Şubesine giderek hak sahibi olduğunuz konuta ilişkin satış sözleşmesini imzalamanız gerektiği aksi halde hakkınızda yasal işlem tesisi edileceği hususunu ihtaren bildiririm.”

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

VALİ: YANLIŞLIKLA GÖNDERİLEN TEBLİGATLAR DÜZELTİLECEKTİR

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamaalrda bulunan Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Depremde yakınlarını kaybedenlere Cumhuriyet Mahallesinden verilen konutlar, hibedir. Geri ödeme söz konusu değildir. Sehven/yanlışlıkla gönderilen tebligatlar düzeltilecektir. Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yoktur. Devletimiz ve Milletimiz depremzedelerin yanındadır” şeklinde konuştu.

Elazığ'da depremzedelere hibe edilen evlere borç çıkartıldı iddiası!

Elazığ'da deprem konutları ve iş yeri için kuralar çekildi!


Geri Dön