26 / 04 / 2024

Baki Ergül: Sinop'ta imar sorunu çözüldü!

Baki Ergül: Sinop'ta imar sorunu çözüldü!

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, TÜİK yaşam memnuniyeti endeksinde ilk sırada yer almasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ergül, kentte içme suyu, kanalizasyon ve imar sorunlarının çözüldüğünü söyledi.



Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, kentin Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yaşam memnuniyeti endeksinde ilk sırada yer almasına ilişkin "Güler yüzlü, samimi, mutlu, yardımsever insanlara sahibiz. Sinop'ta biz büyük bir aile gibi yaşıyoruz. Büyük ile küçük arasındaki sevgi ve saygı, geçmişten bugüne devam eder. Başka bir kentte bunu görmeniz çok zordur. Dolayısıyla insanlarımızın sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü birbirlerinden eksik etmemeleri, yaşam memnuniyetlerine yansıyor" değerlendirmesini yaptı.


Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken Sinop, TÜİK  tarafından açıklanan 2015 yılı verilerine göre yaşam memnuniyeti endeksinde ilk sırayı aldı ve Türkiye'de yaşamlarından en memnun insanların yaşadığı kent olarak öne çıktı. 


Belediye Başkanı Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜİK'in bazı alanlarda açıkladığı verilerde Sinop'un bir veya ikinci sırada yer almasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Sinop'un "en mutlu ve yaşlı nüfusun bulunduğu il" kategorilerinde de birinci olduğunu anımsatan Ergül, kentin yaşam memnuniyeti endeksinde de ilk sırada çıktığını belirtti.


Araştırmalarda ortaya çıkan sonuçların bir tesadüf olmadığını vurgulayan Ergül, "Sinop'a farklı bir gözle bakarsak insanların neden mutlu ve yaşamlarından memnun olduklarını daha iyi anlamış oluruz." dedi. 


"Sinop'ta insanlar büyük bir aile gibi yaşıyor" 


Sinop'un birçok alanda "en"lere sahip özellikleri bulunduğuna işaret eden Ergül, şöyle devam etti:


"Sinop, Türkiye'nin en kuzey noktasında. Bu, başlı başına bir özellik. Balıkçılığın yoğun yapıldığı, temiz denize sahip, yeşil alan miktarı diğer illere oranla fazla olan bir kent. Aynı zamanda tarihi yapısıyla Türkiye'nin en eski yerleşim birimlerinden. Bunun gibi pek çok şeyi sayabiliriz ama her şeyi mükemmel yapsanız da önemli olan insan faktörüdür. Sinop'ta farklı bir insan unsuru var. Güler yüzlü, samimi, mutlu, yardımsever insanlara sahibiz. Sinop'ta biz büyük bir aile gibi yaşıyoruz. Büyük ile küçük arasındaki sevgi ve saygı, geçmişten bugüne devam eder. Başka bir kentte bunu görmeniz çok zordur. Dolayısıyla insanlarımızın sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü birbirlerinden eksik etmemeleri, yaşam memnuniyetlerine yansıyor." 


"Kendi içimizde bir otokontrol var"


Ergül, insanların Sinop'ta huzur ve mutluluk bulmalarının bir diğer sebebinin kendi içlerinde alışkanlık haline getirdikleri otokontrol olduğunun altını çizerek insanların yaşam tarzlarına en yüksek derecede saygı gösterildiğini anlattı.


Birisi yanlış davranışta bulunursa konuya hemen müdahil olduklarına dikkati çeken Ergül, "Sinop'ta hiç kimse böyle davranışlara müsaade etmez. Aslında bu bizim içimizde oluşturduğumuz ve yıllardır süregelen bir otokontrol. Bugün oluşmuş bir şey değil, geçmişten gelen alışkanlıklar. İnsanlar, sabah birbirlerine 'Günaydın' der, 'Hayırlı işler' diler. İnşallah, kentimizin bu alışkanlıkları hiç değişmez." ifadelerini kullandı.  


Yöneticiler olarak insanların yaşam memnuniyetlerini artırmaya katkı sunmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Ergül, kentte içme suyu, kanalizasyon ve imar sorunlarının çözüldüğünü söyledi. 


İnsanların sosyal yaşamlarını kolaylaştırıcı adımlar attıklarını anlatan Ergül, "Yaşlı nüfusumuz çok olduğu için yaşlılar dinlenme evi yaptık. Burası sadece erkeklere hizmet verdiği için şimdi kadınlarımızın zaman geçirebilecekleri bir yaşlı evi daha yapacağız. Çocuklarımız için oyun parkları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Belediye hizmetleri de vatandaşlarımızın yaşam memnuniyetlerinin artmasında önemli bir faktördür." değerlendirmesinde bulundu.


"Kötü davranışta bulunan yok"


Kent sakinlerinden 27 yaşındaki Aysun Kaya ise Sinop'ta kadınların kendilerini güvende hissettiğini söyledi. İnsanların yaşam tarzlarına saygı duyulduğunu dile getiren Kaya, "Küçük bir yer olduğu için insanlar saygıyı elden bırakmıyor. Kötü davranışta bulunan yok ama olduğu zaman da çevredekiler gereken tepkiyi gösteriyor. Hal böyle olunca bu kentte yaşamak beni memnum ediyor." dedi. 


Dursun Ayhan ise kolay ulaşım ve güvenliğin kendisini çok memnun ettiğini belirterek "Ulaşım sorunu yok denecek kadar az. Asayiş olayı çok olmuyor. Çocuklarımızı rahatlıkla eğlenmeye, okula, gezmeye gönderebiliyoruz. Bunlar çok önemli olgular. Özellikle güvenli bir şehir olması memnuniyet verici." görüşünü kaydetti.


AA


Geri Dön