20 / 04 / 2024

Baki Ergül: Sinop'un imarı için çalıştık!

Baki Ergül: Sinop'un imarı için çalıştık!

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, 10 yıllık hizmet dönemi hakkında açıklamalarda bulundu. Ergül, ''İmar planında Sinop için hareket ettik'' diye konuştu.



Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, 10 yıllık hizmet dönemi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Ergül, imar planı, denk bütçe, kanalizasyon, şehir girişi ve çöp sorunu, mezbaha, şehitlik yapımı, doğalgaz ve destek hizmetleri gibi bir çok çalışma hakkında bilgi verdi.

Vitrin Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, yapılan imar planlarında hiç kimseyi memnun edemediklerini söyleyen Ergül; “Herkes zati menfaatine bakıyor. Dolayısıyla imar planlarında çokça eleştiri aldık. Ben bunun böyle olacağını biliyordum ama bu kadar acımasız olacağını tahmin etmiyordum. Önemli değil onlar bizim insanımız. Yaparlar sonra tekrar doğruya gelirler diye düşünüyorum. Bunu yapmamın nedeni vatandaş olarak herkes cebinden para harcayacağına biz Sinop Belediyesi olarak yapalım vatandaşımız cebinden para harcamasın. Bizim yaptığımız imar planının devamında 18 uygulamaları olacak. İyi olacak diye düşünüyorum. İmar planı deyince bir konuyu özellikle vurgulamak istiyorum. Cumartesi pazarının olduğu yerde inşaatlar yapılıyor. İnsanlarımız böyle bir şey mi olur?, yola çok yakın gelmişler. Bizim imar planımız belediye meclisimizden oy birliği ile çıkmış bir plan. Askıya asılmış olan bir plandır. İtirazlar olmuş, cevap verilmiş bir plandır. Oradaki olay Aşıklar Caddesinde olan olay gibi. 6 katlı binalar var orada da. Sistem, ayrık sistemden bitişik sisteme dönmüş. Onun devamında da bir sürü binalar var. Bitişik sisteme dönünce böyle oluyor. Birinin manzarası kapanmış, birine bir menfaat sağlanmış. Baki Ergül’ün olduğu yerde menfaat yoktur. Biz Sinop’a hizmet ettik. Birilerinin değirmenine su taşımadık, birileri memnun olsun diye bir şeyler yapmadık. Biz ortak paydamız Sinop olarak hizmet yaptık. Hiç kimse için ne imar planında ne başka bir noktada Sinop’un aleyhine olacak hiçbir yanlış yapmadığımız kanaatindeyim” açıklamasında bulundu.

İçme suyu, kanalizasyon ve imar planları bir kentinin anayasası ve alt yapısı olduğunu belirten Ergül, “Gelecek olan arkadaş her kim olursa hazıra gelmiş oluyorlar. Buda bizim görevimiz” diye konuştu.


Geri Dön