26 / 04 / 2024

Elazığ Sivrice'de 305 konut hak sahiplerine teslim edildi!

Elazığ Sivrice'de 305 konut hak sahiplerine teslim edildi!

Elazığ’da 20 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin 2. senesinde Sivrice'de tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim edildi.



Elazığ’da 20 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin 2. senesinde 18 bin 133 konut hak sahiplerine teslim edildi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Depremin merkez üssü Elazığ Sivrice'de adeta baştan inşa edildi. Sivrice'de göl manzaralı 305 konut, 86 iş yerinin inşaatı tamamlandı. Evleri depremde yıkılan ev sahipleri ev sahibi olurken kiracıların sorunu bir çözüme kavuşamadı. 1000 küsür civarında aile konteyner kentlerde 3. kış mevsimini geçiriyor.

Elazığ Sivrice de 305 konut hak sahiplerine teslim edildi!

41 kişinin hayatını kaybettiği depremde, 25 bine yakın konutun hasar kaydı oluşturuldu. Depremde yıkılan veya ağır hasar gören konutların enkazı ortadan kaldırılırken, depremzedeler için çabucak yeni konutları için çalışmalar başlatıldı. TOKİ, kentte yapılması planlanan 23 bin 677 konuttan, 18 bin 277’sinin inşaatını tamamladı. Söz konusu konutlardan 18 bin 21’i kurallarla depremde evleri yıkılan ev sahiplerine verildi. Elazığ'da 2 bin 987 konutun inşaatı çalışmaları devam ediyor.

SİVRİCE CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Elazığ'ın Sivrice ilçesi baştan sona inşa edildi. Yeni yapılan konutlar ve iş yerleri ile Sivrice modern bir görünüm kazandı. İnşaatı tamamlanan göl manzaralı deprem konutları ise ev sahiplerini bekliyor. TOKİ, 2 ve 3 katlı 305 daire, 86 dükkanın ve 2 caminin yapımını 15 ay sürede bitirdi. İlçe mimarisi ile uyumlu şekilde yapılan konutların hemen yanında dükkanlar ve çocuklar için oyun parkları bulunuyor.

KÖYLERE DE  DOĞA DOSTU EVLER İNŞA EDİLDİ

TOKİ ilçe ve şehir merkezinin yanı sıra köy ve kırsal alanlarda da deprem konutları inşa etti. Evi ve ahırları depremde hasar alan vatandaşlar için deprem evleri ve ahırlar yapılarak teslim edildi. Köylerde yapılan konutlar “doğaya uyumlu” çelik konstrüksiyon şeklinde inşa edildi.

Elazığ Sivrice de 305 konut hak sahiplerine teslim edildi!

"KİRALAR ÇOK ARTTI"

Elazığ depreminin yaraları sarılmaya devam ederken, 3 kışı  konteyner kentlerde geçiren aileler bulunuyor. Elazığ'ın farklı alanlarında kurulan konteyner kentlerde şu an 1228 aile ikamet diyor. Kiralık ev bulmakta zorluk çektikleri için konteynırlarda yaşayan aileler, bu durum için  çözüm bekliyor. Konteyner kentte yaşam sürdüren Vacide Şahin yaşadıkları durumu şu sözlerle anlatıyor: “Oturduğum ev kiralıktı, yıkıldı. O dönem devlet bize kira yardımı, eşya yardımı yaptı, bizi konteynerlere yerleştirdi. Ev sahiplerine devlet ev yapıp verdi, biz ise ortada kaldık. Kiralık ev yok, olan da çok pahalı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, şimdi konteynerlerden çıkmamız isteniyor. Ev yok, para yok, bize de bir çözüm bulunsun” diyor. Ayşe Katar da “Ev sahiplerinin hepsi gitti, biz kiracılar kaldık. Ev yok, gidecek yerimiz yok. Baharda tüm konteynerleri boşaltacaklarını söylüyorlar. Depremden sonra buralarda kiralık ev bulmak çok zor, fiyatlarda çok artmış durumda.” 

Elazığ'da konteyner kentte kalan kiracılara konut verilecek mi?

Elazığ Köy Konutları teslim ediliyor!

Elazığ, Sivrice deprem konutlarıyla modern bir görünüme kavuştu!

 


Geri Dön