25 / 04 / 2024

Elazığ'da konteyner kentte kalan kiracılara konut verilecek mi?

Elazığ'da konteyner kentte kalan kiracılara konut verilecek mi?

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen depremin ardından  24 bin yeni konut inşa edilmişti. Konteyner kentte kalan kiracılara bu konutların verilip verilmeyeceği  merak konusu olurken AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım bu konuya açıklık getirdi.



Elazığ depreminden sonra konteyner kentte yaşamaya başlayan kiracılara konut verilip verilmemesi merak konusu olurken AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım bu konuya açıklık getirdi. Elazığ Haber Ajasın'da yer alan habere göre; Elazığ'da 24 Ocak 2020 yılında 6,8 şiddetinde deprem meydana gelmiş ve binlerce konut hasar almıştı. Depremden sonra bir çok vatandaşın evi yıkılmış ve konteyner kentte yaşamaya başlamıştı. AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım katıldığı televizyon programında Elazığ'ın son zamanlarda yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi verdi. Yıldırım "  Devletin sosyal konut adı altında özellikle konteyner kentte kalanlara yönelik bir ev planlaması yok" dedi.

Elazığ da konteyner kentte kalan kiracılara konut verilecek mi?

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ ve Türkiye gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 2020 senesinde meydana gelen depremden sonra covid-19 salgın sürecinin başlamasıyla birlikte Elazığ'ın zor zamanlar geçirdiğini vurguladı.

2020 depreminin ardından devletin bütün imkanlarını seferber ettiğinin altını çizen Yıldırım, Elazığ depremde evleri hasar alan vatandaşlar için 24 bin yeni konut yapıldığını söyledi.

" 15 bin 867 tane konut teslim edildi "

24 bin yeni evden 15 bin 867 tanesinin hak sahiplerine teslim edildiğini söyleyen Yıldırım, "24 Ocaktaki deprem den bu yana iki yıl geçti. Bir tarafından baktığımızda koskoca iki yıl. Ama bir tarafından da baktığınızda 3'te 1'i etkilenmiş bir şehirde 24 bin konut yapılmış. Şehrin dört bir etrafa serpilmiş inşaat alanı var. Bunlar yapılırken pandemi gibi bir süreci yaşarken bunları yapıyorsunuz. Rakamsal anlamda şunu dile getireyim. Şu Anda Elazığ'da 24 Bin konut yapılıyor. Bunun 15 Bin 867 tanesi teslim edildi. Bu arada deprem olduğunda  3 tane konteyner kent oluşturduk. O zamanki şartlarda çok ciddi anlamda orada yaşayan insanlarımız vardı. Şu Anda sayının çok azaldığını görüyoruz. Şu Anda 3 konteyner kentte toplam 1.089 yaşayan insanımız var. Bunun 847 tanesinde kiracı kalıyor. Yani hak sahipliği değil. 175 tanesinde hak sahipleri kalıyor. 33 tanesinde de evi orta hasarlı olan vatandaşımız kalıyor. Konteyner kentlerde hak sahipleri çok ciddi anlamda düşmüş  durumda. Bir tarafta ciddi anlamda kiracı sayımız var. Onlar da şu anda orada kalıyorlar. Elektrik, doğalgaz, iaşeleri devlet  tarafından karşılanmaya devam ediliyor." diye konuştu.

Elazığ da konteyner kentte kalan kiracılara konut verilecek mi?

"Konteyner kentlerde kalan kiracılara konut verilecek mi?"

Konteyner kentlerde yaşayan kiracıların durumu da merak edilirken Yıldırım'a sorulan "Konteyner kentlerde kalan kiracılara konut verilecek mi?" sorusuna AK Parti Elazığ İl Başkanı şu şekilde karşılık verdi: "İlk zamanlarda bu konuyla ilgili çok soru gelmişti; 'Devlet bize ev verecek mi?' diye. Devletin sosyal konut adı altında özellikle konteyner kentte kalanlara yönelik bir ev planlaması yok. Bu ileriki zamanlarda olur mu? olabilir. Ama şu anda konteyner kentte kalmak, ileride yapılacak sosyal bir konutta öncelikli hak sahipliğini ifade etmiyor. Bunları vatandaşlarımıza  çok net söylememiz lazım. Çünkü onlar bu konuda bir beklenti içindeler.  Yani 'Burada oturursak devlet bize sosyal konut verecek.' Böyle bir şey yok."

"Çalışmalarımız devam ediyor"

Kiracıların durumlarının netliği için çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yıldırım, "Öncelikle devletimiz hiç bir vatandaşını sokağa atmaz. Ama mutlaka oraların da boşaltılması gerekiyor. Çünkü buralar geçici konaklama yerleri. Hak sahiplerinin hak sahiplikleri tamamlanıp oradan çıkınca, kiracılara da belli bir süre tanınacak ve onlara mutlaka kendi imkanları dahilinde geçmeleri gereken konutlara geçmeleri istenecek. Bu arada bizim milletvekillerimizle birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle hak sahiplerinin hakları teslim edildikten sonra biz diğer imkanları da zorlarız. Ama bu bir söz anlamında alınmasın." açıklamasında bulundu.

Elazığ'da 2 bin 584 konteyner yerleşime açıldı!

Elazığlı depremzedeler yeni evlerini bekliyor!


Geri Dön