19 / 04 / 2024

Elazığ'da 526 deprem konutu için kura çekildi!

Elazığ'da 526 deprem konutu için kura çekildi!

Elazığ'da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan evler yerine inşa edilen 526 konut için kura çekilişi yapıldı. 



Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından depremzedeler için yaptırılan 526 Konut için kura çekimi yapıldı. Demirören Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; şehirde 24 Ocak 2020'de meydana gelen, 41 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası  TOKİ  tarafından depremzedeler için yaptırılan konutların inşası devam ediyor.Son olarak Palu ve Kovancılar ilçelerinde yapılan 526 konut için AFAD İl Müdürlüğü'nde kura çekimi yapıldı.

Elazığ da 526 deprem konutu için kura çekildi!

Noter huzurunda yapılan törene Vali Ömer Toraman da katılarak, ilk kurayı çekti. Kurada açıklama yapan Vali Toraman, " Elazığ'da çok hızlı şekilde depremin yaraları sarıldı. Son eksik kalan işler de hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Bu çerçevede son 2 hafta içinde toplam bugün çekeceklerimiz de dahil olmak üzere 1683 konutun kurasını çekmiş oluyoruz. Bugün çekilecek kurayla 526 konutun sahibi belli olacak. Vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Huzur, güvenlik içinde yeni konutlarına bir an önce taşınıp, burada yaşamalarını temenni ediyoruz" dedi.

Elazığ'da inşa edilen 489 deprem konutunun kurası çekildi!


Geri Dön