26 / 04 / 2024

Elazığ'da 285 deprem konutu için kura çekilişi gerçekleşti!

Elazığ'da 285 deprem konutu için kura çekilişi gerçekleşti!

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlar için inşaatı tamamlanan 285 konut için kura çekimi yapıldı.



Elazığ'da 24 Ocak 2020 yılında Merkez üssü Sivrice'de meydana gelen deprem nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen konutlar hak sahiplerine teslim ediliyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bu kapsamda Mustafapaşa Mahallesi'nde 1. etapta inşaatı tamamlanan 350 konuttan 285'in hak sahipleri  İl Özel İdaresi'nde yapılan kurayla belirlendi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu, törende yaptığı konuşmada, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Mustafapaşa Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşümün başlatıldığını dile getirdi. 

Elazığ da 285 deprem konutu için kura çekilişi gerçekleşti!

Mustafapaşa Mahallesi'ndeki konutların 4 etap şeklinde hayata geçirildiğini belirten Şişecioğlu, "Bugün itibarıyla 1. etapta 350 konutumuz tamamlandı. Daha önce bu alanda 285 hak sahibimiz bulunuyordu. Şimdi herkesin yaşadığı kata göre, noterimiz huzurunda kura çekilecek. Çarşamba günü de anahtarlar hak sahiplerine dağıtılacak." dedi.

Elazığ'da 1080 deprem konutu için kura çekilişi yapıldı!


Geri Dön