27 / 04 / 2024

Elazığ'da 1080 deprem konutu için kura çekilişi yapıldı!

Elazığ'da 1080 deprem konutu için kura çekilişi yapıldı!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri zarar gören vatandaşlar için hayata geçirilen konutların kura çekimi yapıldı.



Elazığ'da yaşanan depremden sonra, depremde evleri zarar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 1080 deprem konutu için kura çekilişi yapıldı.

 

Elazığ da 1080 deprem konutu için kura çekilişi yapıldı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, çalışmalar kapsamında Elazığ merkez ve ilçelere bağlı belde ve köylerde bulunan toplam toplam 1080 hak sahibi için kura çekilişi gerçekleştirildi.

Kura çekilişine katılım sağlayan Vali Erkaya Yırık, devletin konut ihtiyacı için 1,5 senede önemli bir mesafe aldığını kaydetti.

Elazığ da 1080 deprem konutu için kura çekilişi yapıldı!

 Yırık sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bugün geldiğimiz noktada konutların 3'te 2'sini bitirmek suretiyle vatandaşlarımıza veriyoruz. Beldelerde ve köylerde hak sahibi olan, rezerv alanlarda yerinde yer seçimi mümkün olmayan vatandaşlarımızın merkezi alanlarda konut talebini aldık. Bugün Çatalçeşme, Yemişlik ve Bizmişen'deki konutlarımız için 1080 hak sahibimizin kuralarını çekiyoruz. Kuralar çekildikçe diğer inşaatlarla ilgili eksikler, ihtiyaçlar ve yapılması gerekenler hızlı bir şekilde giderilerek vatandaşlarımıza evlerini teslim etmeye devam ediyoruz."

 

Elazığ deprem konutlarının inşaatı tam gaz!


Geri Dön